Oefenen tegen Hexagon

De wedstrijd tegen Hexagon D1 was bedoeld als oefenwedstrijd tegen de belangrijke thuiswedstrijd tegen Touché volgende week. Eindelijk waren we weer eens compleet en waren er veel mogelijkheden dingen te proberen.

Marloes ging als Libero van buiten naar midden, Anneke ging ook van buiten naar midden en Marleen van buiten naar de diagonaal. Lieke en Sonja op buiten moesten het zonder libero doen en Joël en Nora op midden ook. Lisa en Anneke kregen altijd een libero mee om zich te kunnen toeleggen op het netwerk. Nina kreeg veel speeltijd, Floor nam het al bijna geroutineerd over. Anita was de vaste waarde op de diagonaal om de andere wisselingen een basis te geven.

De eerste set in de uitwedstrijd begon voortvarend, het was in no-time 5-12. Daarna gingen we wat teveel meeklooien, en dat kunnen dit soort teams nu eenmaal beter. Het werd met 24-24 zelfs nog soort van spannend, maar gewoon twee punten concentratie en toen was het 24-26.

De tweede set bleven we een eventuele dip voor en konden we met soms degelijk maar nog niet mooi spel simpel tot 18-25 komen. De derde set begon met een grote wisseling. Twee nieuwe middenmensen, de libero op een andere plek, buitenaanvallers die ook moesten verdedigen. Het viel allemaal op zijn plek, het ging wonderbaarlijk goed. Dit was het (1e klasse) niveau dat we kunnen bereiken, maar nog niet vast kunnen houden. Maar de 11-25 was overtuigend.

Een afzwaaiende bal werd door Marloes nog bijna uit de toestellenkast gered, en de goed meegelopen Sonja kon er ook nog onder komen, maar de afstand van zo’n 15 meter bleek toch zo’n 2 meter te ver. Op zich jammer, maar een goede indicatie van de inzet. Dat sterkt alleen het team.

In de 4e set was het in eerste instantie weer even zoeken. Tot 8-8 kon Hexagon redelijk bijblijven. Maar toen het eenmaal weer begon te lopen en Sonja de boel op sleeptouw nam, had de tegenstander er met 15-25 weinig tegenin te brengen.

De 4 punten zijn dan ook terecht en verdiend. En ook uitermate welkom op dit moment. VoCASA blijft met één verliespunt minder in de nek hijgen. Touché heeft tegen Switch een punt verloren, maar staat nog wel een punt boven ons omdat ze een wedstrijd meer hebben gespeeld. Na volgende week weten we meer!