Volle winst tegen Touché

Wel de vier punten binnengehaald, maar vanzelf ging dat niet. De setstanden bewijzen dat ook: 29-27, 26-24, 25-18 en 25-23. Dat zijn drie sets met een narrow escape en één set overtuigend.

Het was op voorhand al meer een wedstrijd dan de vorige . Touché stond er ook lekker voor met één punt meer dan wij, maar ook één wedstrijd meer gespeeld. Dus wat dat betreft is die 4-0 wel een prima uitslag!

Maar spannend was het wel. De eerste set zorgde meteen al voor een hartverzakking. Tot het laatst aan toe bleven we wel aan de betere hand, maar het duurde wel even voordat dat ook in twee punten verschil tot uiting kwam.

Sonja en Nora waren er niet, dus op buiten en midden even wat aanpassingen. Op buiten konden Anneke, Lieke en Marleen de plekken daar waar nodig afwisselen. Dat hebben zij goed gedaan. Gezien het feit dat er toch redelijk wat druk op die positie lag, zijn hun kwaliteiten zo goed mogelijk benut.

Joël en Lisa moesten het vier sets zien vol te houden, aangevuld door Libero Marloes. dat lukte met Lisa prima, die speelde een goede wedstrijd. De afstemming op midden liep bij Joël wat minder, met name bij de blokkering. Dat was in ieder geval een reden om in de laatste set uitzendkracht Mette even in te zetten.

Het liep allemaal dus niet vanzelf. Dat leidde soms tot flinke ralley’s, die dan meestal wel winnend werden afgesloten. Dat soort punten maakte uiteindelijk het verschil in deze thriller.