Volamie overklast

De uitwedstrijd tegen Volamie was de naam wedstrijd niet echt waardig. We zijn nooit in enig gevaar geweest, echte tegenstand was er niet. Een mooie gelegenheid wat dingetjes bij te slijpen.

Een paar subdoelen waren waren op voorhand al duidelijk. Floor moet na de eerste periode van de techniek van het spelverdelen nu meer naar de tactiek van het spelverdelen. De afgelopen week zijn we bijvoorbeeld bezig geweest met een 31-32 combinatie en met 42-ballen. Dat mag zij in de wedstrijd ook toepassen, en aanvallers mogen daar ook om vragen.

Een ander subdoel was het uitbouwen van de buiten-positie van Marleen. Vorige week tegen Touché heeft zij daar goed gespeeld, deze week kon ze daar meer ervaring mee opdoen. Aanvallend liep dat lekker, verdedigend steeds automatischer.

Doordat Lisa er niet was, kon Anneke haar extra positie op midden verder uitbouwen. Aanvankelijk kreeg ze de ballen nog te laag en stond ze te dicht bij het net, naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de set-ups beter en kon ze ook beter aanvallen.

We konden de hele wedstrijd op eigen kracht spelen, alleen tegen het einde van de vierde set werd het allemaal iets te vrijblijvend en kwam Volamie met 16-19 toch iets te dichtbij, maar dat kon na een time-out (onze eerste van de wedstrijd) daarna met 18-25 rechtgezet worden.

De derde set werd gewonnen met 9-25, maar daar moet wel bij verteld worden dat Marleen meteen 10 keer achter elkaar geserveerd heeft…

De eerste twee sets waren allebei 18-25. De servicepass liep goed, het midden was goed aanspeelbaar. In de ralley’s moeten de passes nog wat verzorgder door daar eerder initiatief in te nemen, ook dan zal de middenaanval beter benut kunnen worden. Volamie heeft dan eigenlijk ook meer punten gekregen dan ze verdienden.

In de 3e en 4e set mocht Nina fungeren als release pitcher om de set gewoon uit te spelen.

Na de wedstrijd waren er versnaperingen in de vorm van cake en brownies, en naafr het schijnt ook bonbons, maar die heb ik verder niet meer gezien. Anita en Lieke waren allebei jaren geweest en dat werd in Oosterhout gevierd.

Later bleek dat Pegasus 4 thuis tegen VoCASA 5 in een set met 24-41 heeft voorgestaan, maar die set alsnog heeft verloren. Erg jammer, VoCASA blijft daardoor met een verlies punt meer in de nek hijgen.

De komende twee weken staan in het teken respectievelijk de uit- en de thuiswedstrijd tegen Switch. Die staan stevig in de middenmoot, dus over twee weken weten we weer meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *