Seizoen Atalante D1 loopt met een sisser af

De laatste wedstrijd van dit seizoen van Atalante D1 was tegen Pegasus D3 op zo’n hopeloze zaterdagmiddag in het voorjaar. Met weinig te wisselen en verder niets op het spel was het een kwestie van aan de verplichtingen voldoen.

Atalante D1 stond voor de wedstrijd al op een stevige zevende plek, en daar kon niets meer aan veranderen. Bij de thuiswedstrijd tegen Pegasus D3, de allereerste wedstrijd van dit seizoen, hadden we met 3-2 verloren, dus er zouden in ieder geval nog wel wat puntjes gehaald moeten kunnen worden.

Met Susanne nog in het hele verre oosten en Marieke aan het feesten stonden de posities op midden en buiten wel zo’n beetje vast. Alleen aan de rechterkant waren wat mogelijkheden. De eerste set in met Petra, Rosa, Nicky, Karin, Marleen en Lara. Het sukkelde een beetje heen en weer tot 9-9, beide partijen moesten er nog even inkomen. Onze diepe service zorgde er in ieder geval voor dat Pegasus D3 niet tot een middenaanval kwam, maar de verdediging wist de buitenaanval niet zodanig te verwerken dat we zelf tot een scorende aanval konden komen.

Het golfde heen en weer tot 20-19. Aggie er voorin in voor Petra om een gaatje te forceren, en dat lukte: bij 23-25 waren wij uiteindelijk eerder aan de eindstreep.

Zelfde strategie

Met hetzelfde plan de tweede set in. Het lukte echter niet. De simpele drie-eenheid van pass – set-up – aanval stagneerde echter bij telkens een ander van de drie onderdelen. Bij 10-6 dan ook al de wissel Aggie voor Petra, maar via 18-8 bleven we tot 25-16 achter de feiten aanhobbelen. Pegasus D3 kwam af en toe zelfs tot een middenaanval.

In de derde set het over een andere boeg. Marilou als spelverdeler en Nicky en Lara op midden van plek omgewisseld om de blokkering gelijkmatiger te trekken. Het begon weer een beetje te lukken. Bij 16-14 Aggie op de diagonaal en bij 19-20 Petra voorin voor Marilou, maar na wat setpoints en servicefouten wederzijds was het toch Pegasus D3 die met 26-24 aan het langste eind trok.

Met dezelfde beginstrategie de vierde set in. Op dat moment hadden eigenlijk alle aanvallers het moeilijk tot scoren te komen. Bij 14-9 Aggie weer voor Karin en later stond Petra voorin voor Marilou nog op het programma, maar dat kon pas toen Pegasus D3 al bijna bij 25 was. Deze laatste set van het seizoen ging dan ook redelijk roemloos ten onder met 25-17. Waardoor we aan deze wedstrijd niet meer dan een puntje overhielden. Maar ja, het maakte dan ook niet meer uit.

Handhaving

Het doel van dit seizoen was handhaving, en is dat is met de uiteindelijke zevende plek dan ook ruim gehaald. Trivos D3 heeft bij de laatste wedstrijd tegen het al gedegradeerde Gemini D3 genoeg punten gehaald om ten koste van Kidang D3 in ieder geval nog P/D-wedstrijden te mogen spelen en niet meteen te degraderen.

Heyendaal D3 heeft bij de laatste wedstrijd genoeg punten gehaald om zich kampioen te mogen noemen. Heyendaal D4 gaat nog P/D naar boven spelen, en Heyendaal D5 komt er volgend seizoen bij als kampioen van een tweede klasse. DVOL D1 is kampioen in de andere tweede klasse. Dat biedt voor ons in ieder geval genoeg perspectief voor volgend seizoen. Daarbij gaan we zoveel mogelijk naar boven kijken en minder naar de degradatiezone.

De maand april wordt nog gewoon doorgetraind, en vanaf 1 mei gaat Atalante D1 dan naar buiten om naast bruin te worden tijdens het beachen ook de conditie en het spelplezier op peil te houden, zodat we in het nieuwe seizoen meteen weer goed van start kunnen gaan.