Trivos D2: richting omhoog

De wedstrijd tegen Trivos stond in het teken van de wederopstanding. De meeste mensen weer op hun eigen plek en eindelijk weer wat te wisselen! Marjolein was weer terug uit haar quarantaine en kreeg meteen een basisplaats aangeboden. Met libero, dat wel. Susan kon na een paar weken bijbeunen op buiten eindelijk die liberoplek weer eens invulling geven. Op buiten vandaag, om Marjolein een deel van de tijd te ontzien en om Rosa, die haar draai lijkt te gaan vinden en een betrouwbare speelster gaat worden, weer te laten concentreren op haar positie bij het net.

Hanneke kon na een voorzichtige set vorige week nu wat meer vrijuit spelen, zeker omdat ze de brace die Jenny voor zichzelf had gekocht aan mocht, terwijl Jenny zelf door Ilse lekker strak was ingetaped. Confused? You won’t be after the next episode…

De enkel van Jenny voelde goed genoeg om te kunnen beginnen en Liesanne had geen last meer van haar schouder en kon er dus ook vol in. Ans liet nog even op zich wachten want die moest eerst naar de lokale Triviant-finale (Altforst rules!). Dus met Hanneke, Marjolein, Jenny, Monique, Rosa en Liesanne de eerste set in – en meteen maar drie plekken door. Ilse was allround achterwacht voor alle semigeblesseerden, dus moest rekening houden met alle scenario’s.

Dat was natuurlijk even wennen. Best veel wennen eigenlijk, want het was zo 0-6 voor Trivos. De uitwedstrijd (op zaterdag) tegen Trivos hadden we nog met 1-3 gewonnen, en dat zat hen niet lekker, dus het zou sowieso een leuke wedstrijd worden. Maar dat moesten we wel gaan beginnen. Het werd 3-9, 8-13 en 12-16. Trivos kon niet verder uitlopen, maar we kwamen ook niet dichterbij. Een totaal van vier servicefouten aan onze kant droeg daar ook niet echt aan bij. Aan het eind van de set hadden we het ritme wat te pakken en konden we bij 20-22 bijna aansluiten, maar bij 22-23 was het na een paar rare ballen opeens 22-25.

OK, die eerste set was ingecalculeerd, nu verder. Het ging na de aanvankelijke gewenningsperiode helemaal niet slecht, dus met dezelfde opstelling de tweede set in. Met 5-2 en 8-4 gingen we beter van start, maar na 10-8 werd het 13-12 en was Trivos weer bij. Bij 17-18 een ingreep van de zijkant: Ilse erin voor Hanneke, waardoor Monique ging spelverdelen en Ilse op de diagonaal stond. Dat was de opstelling waar we dinsdag nog mee getraind hebben, dus eens kijken of we op die manier iets in het setverloop konden forceren.

Het werd nog even 17-20, maar daarna begon het te draaien. Met name de buitenaanval begon te scoren en ook midden werd beter aanspeelbaar. Het was 19-22 toen Liesanne begon te serveren. Het was 20-22 toen Ans binnenkwam met de vraag of ze zich moest omkleden. Natuurlijk! En snel, want dan zou ze de volgende set inzetbaar kunnen zijn. Gelukkig vroeg de coach van Trivos een time-out aan, en bij 22-22 deed hij dat nog een keer. Het mocht niet baten, we waren ‘in the zone’. Liesanne ging lekker door met serveren en het werd 24-22. Toen zelf even een time-out aangevraagd omdat Ans nog niet uit de kleedkamer was. Dat had natuurlijk een zeker risico, maar Liesanne liet zich niet van de wijs brengen: de tweede set was met 25-22 voor ons.

Met de eindopstelling de derde set in, maar dan met de gewone beginposities. Marjolein serveerde meteen door naar 6-1, maar Trivos kwam net zo hard weer terug tot 6-5. Daarna ging het op en neer: 11-11, 13-13 en 15-15. Bij 15-16 weer een forceerpoging van de zijkant: Ans erin voor Jenny. Het werd 18-18, 21-21,m 23-23 en zelfs 24-23. Toen een time-out van Trivos en daarna een te vermijden foutservice: 24-24. Met zeven servicefouten in totaal hadden we deze set allang binnen moeten hebben, maar ja. Trivos kwam een punt voor en had bij 25-27 helaas als eerste een voorsprong van twee punten.

In de vierde set begonnen we met een kleine voorsprong van drie punten (11-8), en die hielden we tot 13-11. Het liep op zich lekker: Susanne was goed aan het passen en verdedigen en Monique kon de aanvallers goed bereiken. Ans kwam er na een aanvankelijke schroom goed in en Liesanne stond de hele wedstijd al lekker te spelen op midden. Rosa was onverstoorbaar en scoorde vaal. Marjolein had het soms wat lastig met de wisselende set-ups, maar pakte ook haar punten mee. Ilse deed het goed op de diagonaal, de training wierp zijn vruchten af.

Marjolein serveerde door naar 17-11, en toen had het een appeltje-eitje moeten zijn. Maar Trivos zette druk en kwam terug tot 18-18. Een mooi moment voor een verfrissing door Hanneke weer te laten spelverdelen, maar die durfde dat niet. Jenny wou er wel in, maar die mocht dan weer niet…

Net op tijd waren we uit de dip. De pass kwam weer, en daarmee ook de punten. Bij 22-19 hadden we het gaatje van drie punten weer te pakken, en dat hielden we vast tot 25-21.

Een vijfde set dus. Tot zover was de wedstrijd al een hemelsbreed verschil met de wedstrijden van de afgelopen maanden. Dit was wel weer eens lekker! Maar de basis is nog niet zo breed dat het niveau continu zo hoog kan blijven. Dat was in de vijfde set merkbaar: het was al snel 2-5 en 3-8 bij het wisselen, en daarna via 8-13 en 10-13 werd het 12-15. Niet onverdienstelijk, maar we konden geen potten meer breken.

Trivos won de wedstrijd met 2-3, maar de grootste winst zat aan onze kant. Het liep weer, we hebben de weg terug ingeslagen. Volgende week geen wedstrijd, dus mooi even twee weken de tijd dat verder te ontwikkelen.