Tweestroom D1 had bij voorbaat verloren

De wedstrijd tegen Tweestroom was nog niet begonnen of de stemming zat er al goed in. We waren natuurlijk gebrand op een revanche wat betreft de wedstrijd van de vorige week, maar moesten nog even wachten omdat Lot Dames 2 aan het fluiten was. Volgens de coach van de tegenstander hadden wij echter mensen genoeg en konden we gewoon beginnen. De scheids was gelukkig wat meer begripvol en liet de wedstrijd pas beginnen toen Lot klaar was. Alleen moest ze nog wel warmlopen en inslaan en zo, maar dat deed ze bij de heren op het veld naast ons. In het vervolg is het dan ook handiger dat het team dat de wedstrijd van Dames 2 fluit ook op dat veld speelt, dan zijn we van dit gedoe af. In ieder geval was de toon gezet, en hadden we er zin in om deze dames er even flink op te soppen.

Met Hanneke, Marjolein, Monique, Anita, Jenny en Ans gingen we de eerste set in. Het was eerst weer even wennen, sommigen hadden nog van voor de Horssense kermis geen bal meer aangeraakt. Een achterstand van 5-12 was dan ook al snel het gevolg en toen waren de time-outs al opgebruikt. Met Marieke (net terug van een rustgevende vakantie van Antwerpen naar Gent via Brussel en toen op tijd weer terug voor de wedstrijd) voor Jenny op buiten kwamen we met een paar opslagbeurten weer terug tot 16-16, om vervolgens uit te lopen naar 20-17. Toen was de coach van Tweestroom door zijn time-outs heen en konden we rustig doorstomen naar 25-19.

De tweede set had eenzelfde beeld: eerst voorzichtig beginnen, maar bij 8-8 liepen we door een paar goede servicebeurten uit tot 14-9 en daarna meteen door naar 25-11. Ondanks het aanvallend machtsvertoon bij het inslaan, kwam Tweestroom niet aan aanvallen toe.

De altijd gevaarlijke derde set begon rustig. Tweestroom kreeg even wat meer grip, maar kon niet uitlopen. Bij 7-9 hadden ze een voorsprong van twee punten, en dat bleef zo tot 21-23. In de tussentijd konden we wel bijblijven, maar niet echt doorzetten. Lot had het op midden moeilijk in de afstemming met spelverdeelster Hanneke, maar Marieke was op buiten lekker bezig en zorgde wel voor de aansluiting. Dat gaf aan het eind van de set de doorslag: we kropen punt voor punt dichterbij en hadden bij 27-25 voor het eerst in deze set een voorsprong van twee punten. Net op tijd zullen we maar zeggen.

In de vierde set kreeg Marjolein de verdiende rust en ging Jenny naar buiten na in de derde set een deel op de diagonaal gespeeld te hebben voor Anita. Lot mocht deze set weer beginnen, nadat ze halverwege de derde set gewisseld was voor Monique. Om de blokkering van Tweestroom te verrassen begonnen we drie plekken doorgedraaid. Het was van begin af aan duidelijk dat we niets cadeau zouden doen. Het werd dan ook steeds stiller aan de overkant. Toen de opdracht om alles op de libero te serveren een groot effect bleek te hebben en er helemaal geen aanval meer uitkwam, was deze set snel voorbij met 25-18 en waren de 5 punten binnen.

Marieke heeft ons in deze wedstrijden door de moeilijke perioden heen geholpen. Ze heeft duidelijk baat bij het spelen met Libero Susanne. Marjolein is daar inmiddels ook aan gewend en doet lekker haar ding. Voor de andere speelsters is het nog even wennen, al dat heen en weer geloop, maar als dat wat meer vanzelfsprekend gaat, wordt het vanzelf wat rustiger. De jarige Ans had er vandaag duidelijk minder last van en was achterin flink aan het verdedigen.

Moe maar voldaan mochten we vervolgens ook nog even op de foto, binnenkort te zien op de website atalantehorssen.nl. Daarna was het nagenieten met een door Ans zelfgebakken appeltaart. Tweestroom was echter al vrij snel weg…

Volgende week hebben we geen wedstrijd vanwege de herfstvakantie, maar dat wordt opgelost door tijdens de training een oefenwedstrijd te spelen tegen Heren Recreanten 1.