Weekenders D1 mag oefenen tegen Atalante D1

Weekenders D1 is kampioen geworden in de 2e klasse, en bij wijze van felicitatie mochten zij op dinsdag in hun hal een oefenwedstrijd spelen tegen Atalante D1, dat in de 1e klasse uitkomt.

Met een meer dan ruime selectie (naast het reguliere team deden ook Nicky, Bo en Josje mee) was het bij Atalante naast het veld even druk als erin. Dat extra ‘eigen’ publiek zou een voordeel moeten zijn, maar daar kwam in het begin nog niet veel van. Met Marilou, Marleen, Lotte, Mette, Rosa en Marieke de eerste set in – met Susanne libero buiten.

De blokkering aan de flanken kreeg de opdracht zich diagonaal op te stellen, en bij de hoge ballen op midden was het zaak de blokkering goed te timen. Zeker dat laatste was even wennen, want dat kom je in de 1e klasse niet veel tegen. In het begin was het aan beide zijden nog even aftasten, maar na een rondje was het wel duidelijk waar de angel aan Weekenders-kant zat. Atalante kon snel doorstromen naar 9-21 en de set makkelijk afsluiten met 13-25.

Atalante D1 oefent in opstellingsvariaties.

Om de avond niet al te eenzijdig te laten verlopen in de tweede set een alternatieve opstelling met Josje, Marleen, Lotte, Ilse, Rosa en Lara – een half nieuw team. Dat ging in het begin nog redelijk, maar daarna kwamen de Weekenders wat meer aan aanvallen toe. Bij 16-13 maar even een time-out, maar dat bracht geen verbetering. Zowel in het veld als naast het veld was het erg stil, het leek te veel op een zomeravondpotje.

Bij 19-13 dan maar even een rigoureuze ingreep: Marilou voor Josje, Mette voor Marleen, Marieke voor Lotte en Nicky voor Ilse. Hielp dat? Neuh. Het duurde te lang voor deze nieuwe variatie aan scoren toe kwam. De dames van de Weekenders waren met 25-17 de koning te rijk, maar dit was een ingecalculeerd risico – het was immers een oefenwedstrijd.

In de derde set een redelijk standaard opstelling met Marilou, Marleen, Lara, Mette, Rosa en Marieke – met als afwisseling dat Bo deze set als libero fungeerde. Het ging in het begin gelijk op, maar het heilig vuur ontbrak bij Atalante D1. De temperatuur in de hal deed daar ook geen goed aan.

Bij 12-9 een kleine achterstand, maar Marilou serveerde door naar 12-15, en toen was het voor deze set eigenlijk wel weer gedaan. Bij 21-25 was het wedstrijdbeeld weer wat gelijk getrokken.

Atalante blijft doorvariëren.

Atalante begon de vierde set met Josje, Mette, Marieke, Ilse, Marleen en Lotte – met Bo wederom als libero buiten. Na een 4-7 gaatje werd het weer gelijk bij 9-9, en na een nieuw gaatje bij 10-12 werd het ook weer gelijk bij 16-16. Toen was het zaak even de teugels aan te trekken en een stapje extra te doen.

Dat ging moeizaam. Na een paar setpoints en servicefouten aan beide zijden trok Atalante D1 met 24-26 uiteindelijk aan het kortste eind. Deze set nog nipt gewonnen dus, ook al gold deze set ook weer als ingecalculeerd risico.

Atalante D1 stelt orde op zaken.

Ondanks de 1-3 winst stelde Atalante toch een vijfde set voor. De Weekenders gingen daar graag in mee, zij roken nog een winstkansje. Maar het was van begin af aan duidelijk dat die er niet zou komen. Met Marilou, Rosa, Lotte, Mette, Marleen en Lara (met de buitens omgewisseld dus, op de naar hun idee ‘oude’ plek) en Susanne libero buiten was het na de stand 6-8, waarop normaal gesproken van veld gewisseld wordt, duidelijk dat Weekenders D1 niets meer in de melk te brokkelen had. Met 9-15 legde Atalante D1 de pijnpunten duidelijk bloot.

Voor Weekenders D1 is er dus nog werk aan de winkel om het komend seizoen beslagen ten ijs te komen in de 1e klasse. Voor Atalante D1 is er ook nog werk aan de winkel om de laatste competitiewedstrijd van donderdag tegen AETOS D4 goed voor de dag te komen. Het aantal wisselmogelijkheden is bij die wedstrijd echter gemarginaliseerd, dus dat zal wellicht meer op karakter dan op kwaliteit moeten.

Een aantal dames van Atalante D1 zijn naar de oefenwedstrijd van Nederland tegen Frankrijk in Wijchen wezen kijken, dus wellicht dat dit nog wat extra motivatie met zich meebrengt nog eenmaal alles uit de kast te halen …