Atalante D1 start tweeluik tegen Trivos D1 met een punt

Atalante D1 start tweeluik tegen Trivos D4 met een punt
In de week waarin Atalante D1 twee keer tegen Trivos D4 zou moet spelen werd niet meer dan één punt weggekaapt, maar toch durft Trivos de return niet aan.

Bij de inhaal-uitwedstrijd van Atalante D1 tegen Trivos D4 op de trainingsavond van Trivos waren de belangen voor Trivos D4 blijkbaar groot. Als zij met 4-0 zouden winnen zouden zij kampioen in de 1e klasse zijn. Op quotiënt dan wel te verstaan, want Kidang D2 heeft meer punten, maar ook meer wedstrijden gespeeld.

Atalante D1 was na lange tijd weer eens compleet, en daarbij aangevuld met Bo en Josje van D2. In de eerste set met Marilou, Rosa, Lara, Mette, Marleen en Marieke en Susanne libero buiten kwamen we goed uit de startblokken (4-8 en 7-11). Trivos D4 moest blijkbaar even wennen aan de tegenstand die Atalante bood.

Met als voornaamste opdracht om simpelweg de taken gedecideerd uit te voeren was Atalante lekker aan het aanvallen. De pass kwam lekker, Marilou kon er alle kanten mee op en iedereen legde wat extra agressie in de bal.

Daarna even een fase waarbij er wat te geconcentreerd gespeeld werd, de servicepass ketste af of bleef hangen, waardoor de ballen er uiteindelijk te makkelijk over gingen. Daarnaast was het warm in de zaal en gingen een aantal services van Atalante te hard over de achterlijn heen. Trivos D4 kwam dichterbij en nam bij 15-14 het voortouw.
Bij 23-17 Josje even voor Marilou in de spelverdeling, maar ons spel was te voorspelbaar. We kwamen er niet meer doorheen: 25-18.

Atalante D1 stabieler in de tweede set

Het ging op zich niet slecht, maar toch even wat verschuivingen: met Marilou, Marleen (als Rosa), Lara, Mette, Rosa (als Marleen) en Lotte de tweede set in. Ook nu begonnen we met 3-7 weer goed, wat we volhielden tot 13-16, maar daarna kwam er weer een sericepass-dip: 17-16. Gelukkig had Mette een gevarieerde servicebeurt tot 17-22, waarna we die set met een goed gevoel konden uitspelen tot 21-25.

In de derde set met dezelfde basisopstelling (maar wel drie plekken doorgedraaid) begon het wat moeizamer. Bij 10-9 waren we rond, maar bij 14-10 had Trivos D4 een gaatje. Gelukkig serveerde Lotte voor de aansluiting naar 14-13. Bij 21-19 was het even tijd voor een time-out, waarna we goed herstelden tot 22-22. Een aantal punten werd hard bevochten met lange ralleys en flinke inzet, maar dat werd aan de andere kant gecompenseerd door hele snelle punten door onnodige fouten aan onze kant. Dat brak uiteindelijk op: deze set ging met 25-23 naar Trivos.

Atalante D1 blijft zich verzetten in de vierde set

Op de momenten dat het goed liep, liep het ook echt goed. Mette speelde aanvallend en blokkerend een goede wedstrijd, Rosa wist regelmatig andere lege plekken in de verdediging van Trivos te vinden dan de midachter, Marleen had weer een paar hele mooie ‘marleentjes’, Marilou kon regelmatig andere oplossingen uitvoeren dan alleen op buiten. Lotte was op midvoor lekker op dreef en kwam achterin ook steeds meer uit de no-go-zone.

Lara scoorde een bal tot eigen verbazing links naast het blok binnen de 4 meter, en was achterin ook lekker aan het werken aan de weg terug. Susanne was af en toe nog iets te enthousiast in de servicepass, waardoor die er meteen overheen ging, maar was tijdens de ralleys weer goud waard.

Toch in de vierde set wat wissels. Marieke op midden voor Lara, waarvan de accu een beetje leeg was, en Josje voor Marilou om te kijken of een ander soort ballen Trivos nog van de wijs zouden kunnen brengen.

Het ging met 6-7 en 15-13 redelijk gelijk op. Marieke blokte een doortikval van de spelverdeler van Trivos zo hard af dat het wel een aanval leek. Maar bij 18-15 ging het toch wat te hard. Een time-out en spelverdelerswissel op 20-15 konden het tij niet keren: 25-20.

Daarmee was de wedstrijd wel met 3-1 verloren, maar hadden we er toch een spannende wedstrijd van weten te maken. Met mogelijkheden om de return over 2 dagen anders in te gaan – en dan zou de uitslag niet zo eenvoudig te voorspellen zijn.

Trivos D4 haakt af

Maar er komt helaas geen return. Kidang D2 had één punt verloren bij de interne strijd tegen Kindang D3, waardoor Trivos D4 nu op quotiënt eerste staat en op dat vlak niet meer in te halen is – ook al heeft Kidang D2 meer punten en kunnen zelfs wij uiteindelijk op meer punten eindigen dan Trivos D4 als we de wedstrijd van donderdag zouden winnen.

Maar Trivos D4 vond zichzelf kampioen, draaide ‘We are the champignons’ in de kantine en zegde prompt de return tegen Atalante D1 af. De NeVoBo benoemt geen kampioenen dit jaar – ook niet op quotiënt – en dat is voornamelijk omdat teams anders ‘speculatief’ wedstrijden gaan afmelden.

Trivos D4 heeft meer wedstrijden afgezegd dan welk ander team in onze klasse dan ook, terwijl zij toch een grote vereniging hebben en dus mogelijke invallers genoeg zou je zeggen – zeker vanuit de talentvolle jeugd. Ook Atalante D1 had wedstrijden kunnen afzeggen omdat we niet compleet waren en het met 6 of 7 veldspelers moesten doen – dat heeft ons zeker punten gekost.

Ik vind het dan ook weinig respectvol van Trivos D4 om deze returnwedstrijd af te zeggen. We betalen allemaal NeVoBo-competitie om zo veel mogelijk wedstrijden te spelen, zeker in een jaar waarin het toch allemaal al onregelmatig loopt – en dit ontneemt ons op een onsportieve manier de kans op een leuke wedstrijd.

Voor Atalante D1 was dit in ieder geval een wedstrijd om met een goed gevoel op terug te kijken. We hebben volgende week nog een oefenduel tegen The Weekenders D1, die we volgend seizoen waarschijnlijk in de 1e klasse gaan tegenkomen, en daarna nog de laatste competitiewedstrijd tegen AETOS D4. Dan moeten we in die wedstrijden nog maar even alle energie kwijt …