A12 Classic Rock: klein beginnen…

Het eerste A12 Classic Rock Festival was een succes. Tenminste wat mij betreft, wellicht dat de organisatie daar anders over denkt. Dat heeft dan hooguit met het bezoekersaantal te maken, want aan de bands en zeker het weer lag het niet!

Het begon met Julian Sas, die een standaardset draaide. Er was tussendoor nog wat gehannes met de overheadmicrofoons van het drumstel, maar dat mocht de pret niet drukken. Het uur was dan ook zo voorbij. Jammer dat Sas zo vroeg op de dag speelde, deze muziek doet het toch beter op een later tijdstip en met wat meer publiek.

Black Dog was een Led Zeppelin-tribute-band en dat deden ze goed. Een goede gastzanger en duidelijk veel plezier op het podium. Ideaal om bij op het gras te zitten en nummers te herkennen. Paris Dandies is een nieuwe band rondom Danny Lademacher, en die band maakt prima festivalmuziek met af en toe een nummer uit de oude Herman Brood-doos. Koyle is een Belgische hardrock-coverband, en helaas beginnen alle bekende nummers dan toch een beetje op elkaar te lijken. Maar wel lekker om nog eens goed met zonnebrand bij in te smeren.

The ZZ Tops waren leuk. In hele doen en laten een kopie van de echte Top. Gitarist en bassist hadden genoeg aan een 5HE 19″-kastje met pro forma nog een viertal cabinets met wit doek op het podium, maar dat klonk wel. Revelatie waren de bijna 50 jaar bestaande Bintangs. Al is daar nog maar een bintang van over en is de rest aanmerkelijk jonger. Zompige R&R voor bij een ondergaand zonnetje.

Daarna was het mooi geweest. Dr. Feelgood verder voor waar aangenomen. Het festival blonk uit in organisatie, alles was tot in de puntjes geregeld. Het bier was goed, de hamburger zelfs beter en dat alles tegen alleszins acceptabele prijzen. Alleen de marketing was blijkbaar minder goed verzorgd, het aantal bezoekers had makkelijk verdriedubbeld kunnen zijn en dan liep je elkaar nog niet voor de voeten.

Voor een eerste keer in ieder geval een positief resultaat, hoewel misschien niet financieel. Dat weten we volgend jaar, als er een tweede versie komt. Voor nu in ieder geval een relaxt dagje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *