Atalante D1 casht vier punten tegen Kidang D2

Bij het inspelen voor de uitwedstrijd van Atalante D1 tegen Kidang D2 bleek al dat er hier punten te halen vielen. De stand zegt op dit moment nog niet zo veel, maar op dit moment is het wel belangrijk om de aansluiting te houden.

De middenaanval van Kidang zag er niet al te moeilijk uit, dus er zou veel over buiten worden gaan gespeeld. Zaak dus om die onder druk te zetten door diep te serveren. En zelf zoveel mogelijk proberen te spreiden in de aanval. Met dat plan de eerste set in met Aggie, Rosa, Marieke, Karin, Marleen en Nicky, met Ilse libero buiten en Lara, Marilou en Petra als reserves achter de hand – en Susanne aanmoedigend langs de klant.

In het begin van de set liep de servicepass niet goed, dus bij 4-8 even een time-out om het gat op zijn minst niet groter te laten worden. Onze service ging ook niet goed, bleef veel te kort – en belandde daarom te vaak in het net. Bij 11-7 was het gat niet groter, maar ook niet kleiner. En dat bleef zo tot 15-11. Toen de joker ingezet in de vorm van Lara achterin. In eerste instantie voor Marieke, waarna we bij waren bij 17-17 toen de terugwissel weer aan de orde was. Daarna bij 18-17 Lara er achterin meteen weer in voor Nicky, en pas bij  21-20 er weer uit.

Bij 21-21 dezelfde truc nog een keer met Marieke, waarna we deze set wonnen met 22-25. Zonder anderen tekort te doen – Aggie wist de meeste aanvallers uiteindelijk goed te bereiken, de blokkering had de midachter goed dicht, de middenaanval van Kidang D2 kwam er inderdaad niet aan te pas, de servicepass liep beter, zeker van Ilse – waren het toch de rondjes achterin van Lara die het breekpunt van deze set waren.

Lekker doorspelen

Met dezelfde beginopstelling (maar een plek teruggedraaid) de tweede set in. Dat liep vanaf begin af aan een stuk beter. Bij 3-4 kwamen we uit de startblokken, de druk op Kidang werd groter, maar hun buitenaanval speelde veel over de blokkering heen op midachter. Bij 10-13 dan ook een time-out om de blokkering op dezelfde plek te houden, maar de mid-verdediging wat meer naar binnen te trekken en de rechtdoor te laten voor wat het was. Dat werkte als een tierelier. Kidang kwam er helemaal niet meer aan te pas en Marieke serveerde de set uit naar 11-25.

Vol vertrouwen de derde set in dus. Gezien de vorige set zou het mogelijk moeten zijn meerdere combinaties te laten spelen, dus een mooie gelegenheid iedereen aan bod te laten komen. In deze set Petra als spelverdeler en Lara begon midachter. We gingen dan ook voortvarend van start met 2-6 en 6-14, tijd om eens wat alternatieven uit te proberen. Maar het spel stokte wat, bij 10-17 werd de voorsprong niet groter en bij 18-22 zelfs kleiner. Even tijd voor een time-out, want de pass kwam niet meer, de afstemming in de set-ups ging niet meer lekker en we kwamen niet echt meer tot een aanval. Kidang wist daar verder geen voordeel uit te halen, dus we wonnen de set wel met 20-25. Maar helemaal vanzelf ging het in de tweede helft van die set niet meer.

Titanic

Dus wel even terugschakelen om die laatste set ook binnen te halen. Aggie weer op de spelverdeling in Nicky op de diagonaal om Karin even rust te geven. Kidang serveerde meteen naar 6-2 (time-out), en daarna werd die achterstand de ijsberg van onze ondergang. De servicepass liet het categoriaal afweten, er waren allerlei unforced onhandige acties. Bij 11-4 met de wissel van Petra voor Aggie en Karin voor Nicky kijken of we het zinkende schip nog in de achteruit konden krijgen. Maar het tij was niet meer te keren. Na de laatste time-out op 14-5 was daar ook vanaf de kant niets meer aan te doen. Behalve lijdzaam toezien hoe deze set met 25-11 verloren werd.

Dat was een set om gauw te vergeten, en die vooral niet in de weg mag staan van het besef van het feit dat we bij deze wedstrijd wel mooi vier punten mee naar huis namen. Welkome punten om wat vrijer te kunnen spelen bij de volgende wedstrijden. Jammer dat dat in deze wedstrijd niet tot het einde kon. Want dit was een mooie gelegenheid geweest om meer mensen meer speeltijd op al dan niet andere plekken te geven, om daar de komende wedstrijden ook rendement van te kunnen hebben.

Volgende week mogen we even wat uitrusten – al zijn er al genoeg op vakantie geweest. Om over twee weken in de jaarlijks terugkerende en altijd spannende derby tegen Trivos op eenzelfde verpletterende manier weer punten binnen te slepen.