Atalante D1 laat zich wegserveren door Switch D2

Atalante D1 had het op veel momenten moeilijk met de service van een aantal speelsters van Switch D2. Daardoor was het hard werken om bij te blijven.

Zonder Alyssa, Marieke en Mette toog Atalante D1 naar Millingen aan de Rijn voor de uitwedstrijd tegen Switch D2. Bij de thuiswedstrijd wist Atalante D1 de eerste twee sets respectievelijk nipt en ruim te winnen, maar daarna werd het een servicefestijn voor Switch en verloor Atalante D1 alsnog met 2-3. Bij deze wedstrijd was het dus zaak die service zo goed mogelijk onder controle te krijgen.

De aanval van Switch D2 leek minder gevaarlijk. De set-ups op buiten en midden waren vrij hoog, waardoor onze blokkering en verdediging op tijd op positie zouden moeten kunnen zijn. Het was zaak daar aan onze kant een wat sneller spel tegenover te zetten, want Switch D2 moest het niet van snelheid hebben maar van de juiste positie.

Eerste set als warming-up

Met Marilou, Rosa, Lotte, Nicky, Marleen en Lara de eerste set in. Met Bo en Suzanne als respectievelijk ralley- en service-libero. Het ging meteen te hard de verkeerde kant op: bij 7-2 meteen maar de eerste time-out. Het lukte echter niet om aan eigen spel toe te komen. Na 10-3 en 18-8 waren we rond op 20-11. Daarna was het met 25-16 snel gedaan, maar hadden we eigenlijk nog niets gedaan.

Met dezelfde beginopstelling de tweede set in (ook deze wedstrijd was er niet structureel te wisselen), maar dan drie plekken doorgedraaid om andere serveerders bij de servicepass te krijgen.

Dat wierp zijn vruchten af. Bij 8-5 nog wel even een trage start, maar dankzij de services van achtereenvolgens Nicky, Lara en Rosa waren we bij 12-12 bij en liepen we bij 16-20 uit. Daarna dreigde Switch nog even dichterbij te komen (time-out op 21-23),  maar deze set gaven we met 22-25 niet meer uit handen.

Derde set net niet

Met vertrouwen de derde set in dus, met om te beginnen bijna dezelfde opstelling – alleen nu met Ilse op de diagonaal voor Nicky, met de bedoeling die laatste op andere plekken in te kunnen zetten.

In plaats van het onszelf makkelijk te maken en meteen uit te lopen tot 1-7, werd het 7-1. Gelukkig serveerde Marilou nog tot 7-5. Bij 8-5 Josje voor Marilou in de spelverdeling in de hoop de passers een andere richtonderwerp te geven.

Rosa;s service liep na de allereerste foutservice verder vlekkeloos, zij serveerde Atalante D1 naar 13-12. Bij 14-13 Nicky voorin een rondje voor Lotte, om die laatste even rust te gunnen – een hele wedstrijd op midden de focus houden is immers een onmenselijke taak.

Bij 15-15 en 19-19 kon het nog alle kanten op. Het was allemaal wel op het tandvlees. Zonder namen te noemen was niet iedereen op zijn best, en dat zorgde er mede door de beperkte bezetting voor dat er weinig standaard automatismen uitkwamen.

Bij 23-21 Marilou terug in spelverdeling met als opdracht de eerste bal meteen door te spelen. Dat had effect: 23-22.  Daarna haalden we nog een punt (23-23), maar daarna was het toch de servicepass die een eind aan deze set maakte: 25-23.

Vierde set werd hem niet meer

In de vierde set met Josje, Rosa, Lotte, Ilse, Marleen en Lara tegen beter weten in hopen dat het beter zou gaan. Bij 6-0 Marilou voor Josje en bij 7-0 een time-out, maar het ging hem niet meer worden. Bij 18-10 Nicky nog even op midden voor Lara voor met name de blokkering, maar deze set denderde door naar 25-15.

Daarmee was het 3-1 voor Switch D2, meer zat deze avond niet in. Het wordt voor Atalante D1 nog even alle hens aan dek om de resterende drie wedstrijden nog wat punten te pakken om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.

De volgende wedstrijd is thuis tegen Trivos D4, en dan is de uitslag van minder belang – maar wel dat er goed gespeeld wordt. Dat moet een opmaat worden voor de laatste wedstrijden tegen Voreo D1 en Pegasus D6.