Atalante D1 wint van Ikaros D2, maar verliest van Ikaros D1

Atalante D1 speelde in de uitwedstrijd formeel tegen Ikaros D2, maar dat team bestond in het tweede deel van de wedstrijd uit voornamelijk speelsters van Ikaros D1, die na hun uitwedstrijd tegen Pegasus D3 snel huiswaarts togen om bij hun tweede team mee te doen.

Dat leidde tot een rare wedstrijd. Het duurde om te beginnen al even voordat Ikaros D2 genoeg speelsters had om met de wedstrijd te kunnen beginnen. Mede door een uitgelopen jeugdwedstrijd ervoor betekende dit dat de wedstrijd minimaal pas drie kwartier later kon beginnen – een tijd die Ikaros D2 goed uitkwam gezien het invliegen van de ‘reserves’.

Het was voor Atalante D1 ook even zoeken hoe zij het veld op deze zaterdagmiddag vol konden krijgen. Marieke, Marleen, Josje en Ilse waren er niet, maar gelukkig doet Nicky de rest van dit seizoen mee om het om een positieve reden uitvallen van Mette op te vangen. Die laatste was bij deze wedstrijd nog wel aanwezig, maar voornamelijk als vliegende keep.

Atalante D1 walst over Ikaros D2 heen

Met Marilou, Rosa, Lotte, Nicky, Alyssa en Lara de eerste set in, met de libero-tandem Bo en Suzanne op buiten. Even wennen in het begin (4-0), maar Rosa serveerde meteen naar 4-8. Daarna was het nog even tegenspartelen van Ikaros D2 (6-11), maar bij 11-22 was duidelijk dat dit een makkie ging worden. Met 13-25 was de eerste set dan ook snel binnen.

In de tweede set werd er iets minder gewalst. Met dezelfde beginopstelling (hoe anders?!) ook nu weer even traag uit de startblokken (7-4). Daarna werd de stand weer rechtgetrokken (13-12), en toen was het tijd even de vliegende keep (VK) in te brengen voor een ronde voorin voor Alyssa op buiten.

Daarna werkte Atalante D1 zich langs Ikaros D2 en kon Alyssa het veld bij 16-22 weer in. Gedegen werd die set binnengehaald met 18-25.

Ikaros D1 neemt het over

Het liep bij Atalante D1 goed. Met name Lara en Lotte op midden maakten veel punten en waren ook verdedigend van grote waarde. De service- en ralleypass waren hoog en naar voren gericht genoeg om spelverdeler Marilou er meerdere keuzemogelijkheden mee te geven.

In de derde set 4-5 de VK op de diagonaal voor Nicky, waarvoor het zaak was de ongetrainde energie zo goed mogelijk te spreiden. Atalante D1 speelde gestaag door, maar bij 9-16 kwamen de D2/D1-wissels. Op midden ging het meteen een slag sneller en op buiten was er meer slagkracht, waar we niet meteen antwoord op hadden.

Bij 18-19 Nicky terug voor Mette op de diagonaal omdat die laatste bij 22-22 even nodig was op midden voor Lotte in de blokkering. Er moesten echter te veel ballen op buiten, en op die positie was het in die fase lastig scoren. Bij 23-21 de tweede time-out van Atalante, en die bracht net genoeg impuls om bij 23-24 een time-out van Ikaros nodig te maken.

Na helaas een servicefout aan onze kant (in deze set sowieso al meer dan in de vorige twee sets gezamenlijk) trok Ikaros bij 28-26 uiteindelijk aan het kortste eind, waardoor het 1-2 in sets werd.

Vermoeidheid treedt op bij Atalante D1

Dat was een tegenslag, die zowel emotioneel als fysiek in het begin van de derde set nog doorwerkte. Na een 6-3 achterstand serveerde Marilou nog naar 6-7, maar nu ook weer hetzelfde wisselbeleid bij Ikaros. Bij 11-9 onze VK een rondje voorin voor Lara op midden, al was het maar om die laatste ook even rust te gunnen omdat het voor de middens een zware wedstrijd was. Bij 18-14 een time-out om het verschil niet groter te laten worden, en bij 19-15 Lara weer voor Mette, om die op haar beurt bij 20-18 weer op de diagonaal te zetten voor Nicky, wiens reach wat kleinere vormen begon aan te nemen.

Ook nu weer een zinderend slot van deze set op 23-23. Maar ook nu helaas een paar unforced errors aan het eind, leidend tot 25-23 voor Ikaros D1.

Op tandvlees laatste set in

Met het beginteam de laatste set in om wat wisselmogelijkheden te houden. Bij 3-0 Mette op de diagonaal, maar op alle fronten ging het licht uit. De blokkering liet gaten vallen, de afstemming op midden was door vermoeidheid niet meer punctueel en de buitenaanvallers hadden het moeilijk de Groesbeekse grond aan de overkant te vinden.

Na de veldwissel op 6-2 werd het er niet beter op. Het was duidelijk dat er niet veel meer te redden viel, dus was het en kwestie van lijdzaam wachten tot het 15-8 werd.

Daarmee werd de einduitslag 3-2, bestaande uit een ruime 0-2 winst van Atalante D1 tegen Ikaros D2 en een nipt 3-0 verlies tegen Ikaros D1. Gezien de bezetting en mogelijkheden mag Atalante D1 daar trots op zijn, en moet Ikaros zich diep schamen dat zij op deze manier met twee teams in de eerste klasse spelen.