Atalante D1 tegen Heyendaal D4: maar soms ook niet

Daar waar er vorige week nog sprake was van een zekere euforie, zakte Atalante D1 tegen Heyendaal D4 door het ijs. Voorlopig geen sneeuwvrij meer dus!

Atalante D1 ging met volle bezetting de thuiswedstrijd tegen Heyendaal D4 in. De uitwedstrijd op zaterdag was met 4-0 verloren, voornamelijk omdat de servicepass niet kwam en er (te) weinig te wisselen was. Dat laatste zou nu het probleem niet moeten zijn, dat eerste hopelijk ook niet.

De eerste set in met Marilou, Rosa, Marieke, Karin, Marleen en Nicky voor in ieder geval aardig wat blokkracht op midden. Met een diepe service moest de druk op de passing van Heyendaal opgevoerd worden, waardoor hun minder moeilijke buitenaanval vaker gebruikt moest worden, die door ons makkelijker verwerkt zou kunnen moeten worden.

Tot 6-6 ging dat goed, toen was Heyendaal opeens weg bij 7-10 en daarna zelfs 7-13 (Lara voor Marieke achterin). Bij 9-17 Petra voor Marilou, maar ook dat bracht geen soelaas: bij 13-21 onze laatste time-out om de mindset wat om te buigen voor de volgende set. Want deze was met 14-24 snel afgelopen.

Nieuw begin

De tweede set in met Petra, Rosa, Marieke, Ilse, Marleen en Lara. Dat ging tot 9-10 vrij aardig, maar daarna zakt het als een plumpudding in elkaar: 15-25. In de derde set ging het met Aggie, Rosa, Nicky, Ilse, Marleen en Lara zo mogelijk nog minder soepel. De eerste time-out meteen op 0-6. Daarna liep onze service wel weer goed en kwam de middenaanval van Heyendaal minder aan aanvallen toe en wisten we hun buitenaanval vaker te pareren. Maar voornamelijk verdedigd en niet blokkerend.

Het gat werd niet groter, maar we kwamen ook niet dichterbij. Bij 6-13 Marieke voor Rosa op buiten, maar niets hielp: 5-12, 9-16, 19-23 en 19-25. Daarmee was het al 0-3 en waren we eigenlijk nog steeds niet begonnen. De servicepass kwam niet, aanvallers werden niet gevonden en Heyendaal kon te makkelijk scoren.

Chaostheorie

De vierde set in met Ilse, Marleen, Lara, Aggie, Marieke en Nicky. Wat verschuivingen dus en drie plekken door. Heyendaal D4 leek bij 6-11 weer op eenzelfde wijze naar het einde van de set te stomen. Maar opeens keerde het tij. Nicky serveerde naar 10-11, maar bij 15-19 was een time-out nodig omdat de opstelling niet meer klopte. De buiten- en middenaanvallers waren omgewisseld, waardoor de buitenaanvallers nu voor de rechterkant uit speelden in plaats van erachter. Dat zorgde voor zoveel onrust en daarmee adrenaline dat er opeens ‘blind’ gespeeld werd en we bijkwamen tot 20-22.

Ondanks dat Heyendaal een time-out aanvroeg en ons daarmee de mogelijkheid gaf alsnog goed te gaan staan, kregen we het voor elkaar meteen weer verkeerd het veld in te gaan. Gelukkig dat de scheidsrechter daar maar één keer voor floot en het verder niet als probleem zag. En ook gelukkig dat er langs de kant van Heyendaal niet ingegrepen werd. Hun opstelling in het veld kreeg geen grip op onze chaos, waardoor wij na 24-23 bij 26-24 deze laatste set nog wisten te winnen ook.

Totaal onverdiend dus mooi een puntje overgehouden aan deze wedstrijd. Maar in de volgende wedstrijd tegen de momentane koploper Pegasus D4 zal het op alle fronten toch twee niveaus beter moeten. Zeker omdat dat een wedstrijd gaat worden waarin we niets te verliezen hebben en dus vrijuit voluit kunnen gaan.