Atalante D1 tegen Kidang D3: een bewijs van hoe het wel kan

atalante-horssenDe thuiswedstrijd van Atalante D1 tegen Kidang D3 was van een heel ander kaliber dan die van vorige week tegen Ikaros D2. Dat lag niet zozeer aan de tegenstander, want Kidang 3 had net zo weinig in de melk te brokkelen als Ikaros D2, maar aan ons eigen spel.

Soms komt alles een beetje samen en lukken dingen tegelijk die normaal wat moeizamer gaan. De service scoorde bij deze wedstrijd veel, de blokkering hield regelmatig een bal tegen, de service- en de ralleypass waren uitermate bespeelbaar, de set-ups kwamen op alle posities goed aan en de aanvallers konden naar hartenlust scoren.

De eerste set in met Petra, Marieke, Lara, Karin, Rosa en Nicky. Helaas nog zonder ondersteuning van libero Susanne, maar dat zou voor deze wedstrijd geen probleem mogen zijn. Even een moeizaam begin bij 4-7, maar bij 12-10 waren we weer helemaal bij. Lara serveerde vervolgens naar 24-12 – waarom dat laatste punt nou net weer niet?! Maar bij 25-13 was de eerste set overtuigend binnengehaald.

Voldoende reden om de boel te laten staan in het begin van de tweede set. Ook die verliep weer voortvarend, dus genoeg mogelijkheden iedereen in het spel te brengen. Bij 8-5 Marleen voor Marieke – die in die set helaas nog niet voorin was gekomen. Bij 14-7 Lisa voor Lara rondje voorin, bij 15-12 Aggie voor Petra in de spelverdeling. Even een kleine hapering omdat er weer even gewend moest worden, maar daarna doorgestoomd naar 22-15 (Ilse voor Karin op de diagonaal). Met 25-16 was het daarna snel gedaan.

Eigen kracht

In de derde set was de beginopstelling de eindopstelling van de tweede set. Die set is verder niet echt in gevaar geweest. Bij 6-5 Lara voor Lisa voor een rondje achterin, maar dat bleek een hele tijd te gaan duren. Lara haalde zelf veel van de grond, waardoor we de service bleven behouden. Ilse serveerde mede daardoor naar 19-6. Bij 20-11 Marieke voor Marleen voor rondje voorin, waar ze een hele tijd op heeft moeten wachten. Bij 24-12 Lisa weer terug voor Lara, al was dat niet per se nodig: 25-13.

In de vierde set een iets gewijzigde opstelling met Petra, Marieke, Lisa, Ilse, Marleen en Nicky. Petra mocht en kon het goede spel van de eerste 1,5 set continueren. Rosa kon bijkomen en nagenieten van drie uitstekende sets, waarbij ze goed serveerde, passte en aanviel. Bij 7-4 Lara voor Lisa achterin. Ilse serveerde weer een aardig gat naar 12-4, en daarna was ingrijpen verder niet nodig. We speelden de set gedegen uit, zonder te wachten op fouten van de tegenstander: 25-11.

Weer vijf punten dus, maar wel geheel op eigen kracht. Het was een mooie wedstrijd om te zien, met af en toe een lange(re) ralley, maar die wisten we in dit geval altijd winnend af te sluiten. Deze opgaande lijn moeten we de komende weken zien te continueren, om de laatste wedstrijden van het seizoen te kunnen pieken. Zoals het bij deze wedstrijd ging, hebben we daar het volle vertrouwen in.