Atalante D1 versus Trivos D4: kort verslag van een korte wedstrijd

Atalante D1 was bij voorbaat al blij met ieder wedstrijdpuntje dat zij tegen Trivos D4 zou kunnen halen. Ikaros D1 en Trivos D4 vechten samen in een klasse apart om het kampioenschap, en alles wat Atalante in die strijd zou kunnen bijdragen is puntjes afsnoepen.

Atalante trad aan met een voltallig team, waarbij ook iedereen een bijdrage mocht leveren. In de eerste set begonnen met Marilou, Rosa, Lotte, Marleen, Mette en Marieke – Met Bo en Suzanne libero buiten. Het belangrijkste was om zelf geen simpele fouten te maken om aan aanvallen toe te kunnen komen.

In het begin was het aan Atalante-kant erg voorzichtig allemaal. Veel servicefouten, veel hangende passes. Bij 10-3 een time-out, en bij de verdubbeling van die stand nog maar een. Dat hielp allemaal niets: deze set was met een vernederende 25-7 snel afgelopen.

Andere boeg

De tweede set een andere beginopstelling met Josje, Rosa, Lara, Marleen, Alyssa en Marieke. Dat leek al beter te gaan: bij 6-7 stond Atalante zelfs even voor – naar later bleek het enige moment in deze wedstrijd.

Bij 11-11 ging het nog steeds gelijk op, maar bij 17-13 had Trivos D4 een gaatje. Toen zakte de servicepass in elkaar en was het met 25-17 opeens ook weer snel gedaan. Josje speelde tijdens die set overigens goed en wist de aanvallers goed te vinden, maar aan het eind was er voor haar ook geen redden meer aan.

Met gezien het begin van de tweede set toch enige hoop met wederom Josje en daarnaast Rosa, Lotte, Ilse, Mette en Lara de derde set in. Het aantal servicefouten was nog steeds hoog, dus in deze set voornamelijk gewisseld op serviceposities: bij 10-8 Marilou voor Josje (maar Marilou serveerde helaas ook in het net), bij 14-9 Marleen voor Rosa (die deze wedstrijd grote moeite had de service over het net of binnen de lijnen te krijgen) en bij 15-10 Marieke voor Lotte.

Bij 15-13 kwamen we daardoor al met al weer wat terug in de wedstrijd. Maar naast nog wat servicefouten waren er ook veel netfouten aan onze kant. Bij 20-13 een time-out om bij te blijven, maar dat lukte niet meer. Met 25-15 eindigde ook deze set redelijk roemloos.

Laatste strohalm

Dan met Josje, Alyssa, Lotte, Ilse, Marleen en Lara maar eens kijken of er nog een slotoffensief uit te persen zou kunnen zijn. Dat bleek niet zo te zijn, integendeel. Bij 4-0 Mette voor Ilse op de diagonaal, en bij 13-0 (!) een time-out.

Daarna leek er even wat leven in de brouwerij te komen. Bij 16-5 een servicewissel van Marieke voor Lotte (en die wissel bij 17-5 weer terug) en bij 18-6 Ilse weer voor Mette. Het bleek vechten tegen de bierkaai. Met dezelfde 25-7 als in de eerste set kon Atalante D1 het veld verlaten met een dikke 4-0 nederlaag.

Het voor Bo massaal opgekomen publiek heeft haar weinig in actie gezien. Zij komt als ralleylibero alleen in het veld als Atalante zelf serveert, en dat kwam bij deze wedstrijd niet zo vaak voor. Gelukkig krijgt het publiek volgende week een herkansing als Atalante D1 tegen Heyendaal D5 moet spelen. Dan moet als het goed is Suzanne als servicelibero minder te doen krijgen.

Deze wedstrijd met in totaal 45 punten voor Atalante D1 maar snel vergeten. Het was nog een hele late wedstrijd ook, wellicht dat dit nog als vergoelijkende factor kan worden aangewend. Maar na afloop toch even een gezamenlijk drankje – en toen leek het leed al weer snel geleden. Op naar de volgende wedstrijd!