Atalante D1 weer vier punten, nu tegen Gemini D3

Na de vier punten van de vorige wedstrijd deed Atalante D1 ook nu weer goede zaken tegen Gemini D3. Er had zelfs meer ingezeten.

Bij het inslaan werd al duidelijk dat er voor Atalante D1punten te halen waren. De middenaanval van Gemini D3 overtuigde niet, die zou met een tweemansblok van onze kant zwaar in de problemen gaan komen. Dat betekende veel druk op hun buitenaanval, en dan maar eens kijken hoe zich dat zou ontwikkelen.

Op de geblesseerde Karin na was iedereen ter beschikking. De terugkeer van Susanne als libero wordt nog voorzichtig gebracht, en voornamelijk daar waar nodig. In de eerste set begonnen met Aggie, Rosa, Marieke, Ilse, Marleen en Lara. Nicky als reserve voor midden en diagonaal en Marilou en Petra in de spelverdeling. Tot 6-6 ging het in eerste instantie gelijk op, maar daarna bleek de middenaanval inderdaad het zwakke punt van Gemini, en konden we van 12-9 met de service Lara doorstoten naar 19-9. Daarna was het een kwestie van de set rustig uitspelen tot 25-14.

Ons midden scoorde goed, maar zeker Marleen op buiten haalde aardig wat punten binnen. Deze opstelling dus maar eens even laten staan. Bij 2-6 echter al even een time-out nodig, waarna we bij 9-11 en 13-13 weer dichterbij kwamen. Petra erin voor Aggie om te kijken of we aanvallend weer wat meer op de rit konden komen, maar bij 13-17 toch weer een time-out nodig om de opmars van Gemini tegen te houden. Bij 14-18 Nicky voor Lara voorin en Aggie weer voor Petra terug om de oude patronen weer op te kunnen pakken.

Dat leek redelijk te werken: bij 19-22 werd het gat niet groter, maar was het zaak het nu kleiner te maken. Lara er bij 19-22 achterin weer in voor Nicky, maar ondanks 21-23 kwamen we door een paar zogeheten unforced errors toch niet verder dan 22-25.

Vol op de winst

Dat leek gezien de eerste set onnodig, dus vanaf dat moment vol voor de winst. Marilou als spelverdeelster voor nieuwe impulsen, en de rest in de reguliere beginopstelling, maar dan drie plekken door. We kregen hun middenaanval weer onder controle en kwamen zelf buiten weer aan het scoren. Via 7-3 en 16-8 werd het 18-10, en toen Petra er voorin voor Marilou wat meer lengte in de blokkering. Bij 18-11 even een time-out om vooral te blijven focussen en niet denken dat we er al bijna waren. De set daarna gedecideerd uitgespeeld tot 25-18.

In de vierde set toch wat omzettingen. Rosa kwam op buiten niet helemaal uit de verf, dus Marieke even door naar buiten en Nicky op midden. Petra bleef even staan in de spelverdeling. Gemini D3 kwam wat beter uit de startblokken met 6-9, we moesten even wennen aan de omschakeling. Maar daarna werd het via 8-10 al snel 11-11 en na de servicebeurt van Marleen (die toch al MVP van de wedstrijd was, en dan niet alleen omdat haar moeder dit ook leest) werd het 18-12. Bij 19-14 Aggie voor Petra om de klus te klaren, en toen was het met 25-18 snel gedaan.

Een mooi resultaat, met soms wat wisselvallige perioden, maar zeker door de blokkering op midden en goede aanvallen van onszelf wel afgedwongen. Met weer vier punten stijgen we wat op de ranglijst, met als doel die middenpositie in de laatste wedstrijd van de eerste helft nog wat te verstevigen.