Atalante D1 wint met smalle basis van DVOL D1

Het team van DVOL D1 was niet echt consistent in de uitslagen, dus was het moeilijk te voorspellen wat deze thuiswedstrijd zou brengen. Waarbij Atalante D1 ook nog krap in de personele bezetting zat.

Met Aggie, Rosa, Marieke, Nicky, Marleen en Lara de eerste set in, maar dan wel één plaats teruggedraaid omdat de tegenstander mocht beginnen met serveren. Met de kanttekening dat het met Nicky steeds beter gaat, maar Ilse een vinger aan de linkerhand had gebroken en daarom niet bovenhands kon spelen, zodat zij in eerste instantie als libero voor Nicky op de diagonaal was bedacht, maar Nicky ook achterin wel kon meedraaien –  behalve bij het serveren dan, maar daarover later meer. Dus kon Ilse gaan liberoën voor Marleen en Rosa op buiten.

Ilse op de diagonaal? En Susanne dan, de vaste libero? Die was er wel bij, maar kon helaas niet spelen. Maar probeerde het team met een toch al schorre stem wel aan te moedigen. Er was qua wissels dus weinig aan de wedstrijd toe te voegen, alleen Marilou begon langs de kant om de spelverdeling van Aggie over te nemen als dat nodig mocht zijn, of als de helft van een dubbele wissel te gaan spelverdelen op de plek van Nicky, waardoor Aggie zou promoveren tot diagonaal. Kortom, wel mogelijkheden, maar eerst maar eens kijken wat de wedstrijd zou brengen.

Op eigen kracht

Het was bij het inslaan al wel duidelijk: onze aanvalskracht zou beter moeten zijn dan die van DVOL D1. De slagkracht van hun buitenaanval was minder, en de middenaanval zou door onze blokkering gestopt moeten kunnen worden. Voornaamste afhankelijkheid zou onze eigen passing gaan worden, als dat onder controle zou zijn en alle aanvallers aangespeeld konden worden, waren er voor Atalante D1 zeker mogelijkheden.

Het begin van de eerste set ging gelijk op, maar bij 11-10 stond Atalante voor het eerst voor. Dat ene puntje was er bij 13-12 nog, maar na de service van Marilou voor Nicky was dat 15-13, en dat zou een beslissend gaatje moeten zijn. Dat werd dan ook 18-15, en toen kwam de trein pas goed op stoom. Rosa en Marleen konden op de verre set-ups naar buiten rechtdoor knap buiten het blok om, en doordat Marieke en Lara op midden ook gevaarlijk bleven was de blokkering van DVOL D1 niet overal op tijd bij. De 25-18 setwinst beloofde dan ook veel goeds.

Atalante op herhaling

De tweede set leek veel op de eerste. Dezelfde beginopstelling, ongeveer hetzelfde scoreverloop. In het begin nog wel even achter met 1-3, maar daarna ging het gelijk op. Bij 15-16 nog wel een puntje achter, maar ook toen zorgde Marilou met een servicebeurt voor Nicky voor het breekpunt in deze set door de stand op 19-16 te brengen. Bij 22-17 leek er vervolgens niets aan de hand, maar bij 23-20 toch maar even een time-out: deze set even zelf uitmaken en dan door met de volgende. Met 25-21 was het toen snel gedaan.

In de derde set Marilou als spelverdeler en Aggie als achterwacht op de diagonaal. Ook nu weer wat traag uit de startblokken met 4-5 en 9-9, en zelfs weer wat achter bij 10-12. Bij 17-17 was het wel weer gelijk, maar bij 19-21 had DVOL toch weer de betere papieren. Het lukte op dat moment niet meer om het tij te keren. Met name de beweging in de servicepass liet het even afweten, waardoor een variërende service van DVOL meer punten kreeg dan nodig zou hoeven zijn. Met 20-25 ging deze set dan ook verloren voor Atalante D1.

Herstel

Vol vertrouwen echter dat een vijfde set niet aan de orde zou hoeven te zijn de vierde set in. Aggie Ook nu weer even 1-3, maar door een servicebeurt van Marieke werd het 5-3. Daarna liet de servicepass het toch weer even afweten, en moest er bij 9-13 even een time-out tegenaan. Daarna serveerde Lara naar 14-13 en was de boel weer hersteld. Zeker toen Aggie begon te serveren. DVOL probeerde nog een time-out op 17-14, maar dat hielp niets. Dus probeerde DVOL nog maar een time-out op 22-14, en dat hielp wel: Aggie serveerde prompt in het net. Maar het gat (en het vertrouwen) was inmiddels groot genoeg, zodat deze set met 25-25 naar Atalante ging.

Daar was de 3-1 winst een feit en weer vier punten in the pocket. Atalante D1 stond heel even tweede die avond, maar dat was omdat de topper Heyendaal D4 tegen VoCASA D4 nog bezig was. Omdat VOCASA die won, staat Atalante nu op een mooie derde plek – maar al wel met twee wedstrijden meer gespeeld dan veel andere teams. Maar die punten zijn wel alvast binnen, de rest moet die nog maar halen …

Volgende week speelt Atalante D1 tegen Heyendaal D4. Deze week maar eens kijken wie er allemaal op welke plekken inzetbaar gaan zijn, en dan eens kijken hoe we die wedstrijd ingaan. Maar kansloos zullen we ons op voorhand niet noemen.