Atalante D1 wint van het tegen zichzelf spelende Tweestroom D1

Atalante D1 en Tweestroom D1 stonden voor de wedstrijd gedeeld vierde. De uitwedstrijd tegen Tweestroom werd net verloren met 3-1 (23-25, 27-25, 25-23 en 25-20), dus er zouden nu zeker mogelijkheden moeten zijn. En die waren er ook.

Coach Lara had van assistent-coach Noud een beginopstelling en wat instructies doorgekregen uit een warm tropisch land, Daarmee was er een startpunt en -tactiek om deze wedstrijd in te gaan.

Met Marilou, Rosa, Lotte, Mette, Marleen en Nicky de eerste set in met libero Bo op midden. Na even wat zenuwen over het belang van deze wedstrijd won Atalante D1 die echter met 25-19.

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie

De trainer van Tweestroom had bij de videoanalyse van de vorige wedstrijd gezien dat Tweestroom D1 er op buiten niet echt doorheen kwam omdat het blok van Atalante D1 diagonaal dicht zat. Vandaar de opdracht aan zijn speelsters om meer rechtdoor aan te vallen.

Dat werkte een paar keer, maar Atalante D1 ging de blokkering toen meer op de rechtdoor zetten en de libero wat meer in het midden houden. Toen had Tweestroom het opeens een stuk moeilijker, waardoor Atalante door de tweede set won, maar met 25-23 wat minder overtuigend.

De nieuwe tactiek van Tweestroom werkt dus niet meer, dus moest het team iets anders proberen. Aan Atalante-kant liep het daarentegen prima, zodat ook de derde set kon worden gewonnen met 25-18.

Atalante D1 houdt het hoofd koel

Bij Tweestroom droop de onmacht er gedurende de wedstrijd steeds meer vanaf. De trainer was kwaad dat zijn tactiek niet werkte en reageerde dat af op de scheidsrechter, de speelsters begonnen te zeuren over voetfouten en dergelijke, tot de scheidsrechter daar terecht genoeg van had.

Daarmee was het verzet al helemaal gebroken. Atalante D1 won de laatste set met maar liefst 25-9. Dat levert 5 punten voorsprong op ten opzichte van Tweestroom, waarmee de vierde plek opeens in het zicht komt – en wellicht meer? De komende weken zullen dat duidelijk maken.

De assistent-coach van Atalante D1 van deze wedstrijd kreeg de uitslag binnen en kon een glimlach niet onderdrukken. Hij was trots op zijn team en de coach. Redenen genoeg om nog eens om te draaien op het ligbedje en een cocktail te bestellen.