Atalante D1 maakt korte metten met Trivos D5

De inhaalwedstrijd van Atalante D1 op een dinsdag uit tegen Trivos D5 was een wedstrijd waarin voor Atalante D1 alleen maar punten te verliezen zouden zijn. Maar dat gebeurde gelukkig niet.

Omdat Atalante D1 op de origineel geplande speeldatum niet genoeg speelsters zou hebben, was deze wedstrijd naar voren gehaald en op de trainingsavond van Trivos D5 gespeeld.

Met Marilou, Rosa, Lotte, Karin, Marleen en Mette en dan drie plekken doorgedraaid de eerste set in met Bo als libero buiten. Verder niets te wisselen, maar gelukkig dat assistent-coach Marieke er was om onder meer de flessen bij te vullen.

Eerste set was narrow escape

De eerste set was een beetje een opgangkomertje. Overal net een stapje te laat en met te weinig kracht en inzet. Daardoor was na 7-4 en 10-7 bij 12-8 een time-out nodig voor Atalante. Dat hielp, er kwamen wat meer goede passes en aanvallen, waardoor Trivos D5 bij 13-12 even een time-out nam.

Mette serveerde nog wel door naar een 13-16 voorsprong, maar daarna stagneerde het even op alle fronten. Bij 20-17 time-out Atalante dus. Daarna was duidelijk dat het nu moest gaan gebeuren.

Bij 22-20 kwam Atalante dan ook dichterbij, en dankzij een servicebeurt van Marilou lag de eindstreep op 25-27. Dat was met de hakken over de sloot.

Goed gewaarschuwd en opgeschut dus de tweede set in. En toen liep alles. Na 0-6 (service Karin) werd het 2-12, en verder valt er over deze set tot aan 12-25 weinig te melden, behalve dan dat Trivos toch wel erg weinig gebruik maakte van hun ruime wisselmogelijkheden.

Derde set even wat lastiger voor Atalante D1

In de derde set werd het Atalante-team drie plekken doorgedraaid (en stond daarmee op de normale beginpositie) als tactisch antwoord op de verwachte ingreep van de coach van Trivos D5. Die ingreep kwam er echter niet, en dus had Atalante opeens andere blokkeerders en serveerders tegenover zich staan.

Dat was in het begin even wennen blijkbaar. Bij 8-10 liep het nog niet zo hard, maar toch maar even een time-out van Trivos. Het gat van twee punten bleef op 12-14 en 16-18 echter bestaan. Toen vond Marilou het genoeg en serveerde meteen door naar 16-25.

Vierde set was walk-over

Het team dus maar weer terug op de eerdere beginopstellingen, met in dit geval ook weer een andere Trivos-opstelling tegenover zich. Trivos D5 had namelijk het B-team ingezet. En dat team was duidelijk een maat te klein voor de 1e klasse.

Na 0-6 (service Marleen) en 2-12 (service Marilou) was er op een time-out van Trivos D5 op 4-14 na weinig te melden over deze set. Het was van bedroevend niveau, en dat uit zich ook in de setstand: 25-6.

Daarmee had Atalante zich in ieder geval van de taak gekwijt om geen punten te morsen. Mooi was het lang niet altijd, effectief wel.