Bij Atalante D1 tegen Pegasus D6 was de boog niet altijd gespannen

De klinkende 4-0 overwinning van Atalante D1 bij de thuiswedstrijd tegen Pegasus D6 moest deze week een vervolg krijgen in de uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Dat lukte op zich wel, maar ging toch wat moeizamer.

Met de vaste basis van vandaag Marilou, Rosa, Lotte, Karin, Marleen en Mette met Bo als libero op buiten de eerste set in. Lara hield als assistent-coach een extra oogje in het zeil. Tot 7-7 kabbelde het wat door, alsof beide teams op het late tijdstip nog op gang moesten komen.

Bij 8-13 leek door een servicebeurt van Rosa het eerst gat van deze wedstrijd geslagen, en bij 12-16 waren we rond. Echt soepel liep het nog niet, maar de eerste set werd in ieder geval met 18-25 gewonnen, met name omdat Pegasus D6 de meeste fouten maakten.

In de tweede set de servicepass op de korrel

In de tweede set eerst weer even doorkabbelen naar 3-3, maar toen serveerde Lotte naar 4-8. Daarna was het een kwestie van doorgaan op de ingeslagen weg: 12-20. Maar toen leek het toch als alle pijlen verschoten waren. Bij 14-22 waren we nog rond, maar door een strakke service van Pegasus kwamen zij terug naar 20-23. Tijd voor een time-out.

Bij 21-24 nog maar een time-out om deze set op eigen kracht uit te maken en niet te wachten op een fout van de tegenstander. Met 21-25 werd die tweede set toen binnengehaald, maar soepel ging het nog steeds niet.

In ieder geval waren we in deze set op geen enkel moment achter komen staan, dat was bij de vorige wedstrijd tegen Pegasus D6 wel anders – al wisten we die set toen ook te winnen, maar dan met beter lopende ralleys.

Derde set begon met een stukje overhang

In de derde set het team drie plekken doorgedraaid om in ieder geval een andere opstelling te hebben bij de moeilijkere services van de tegenstander. Pegasus D6 liet zich daar niet door intimideren en nam voor het eerste deze wedstrijd een voorsprong met 4-1.

Maar het keerpunt in deze set was de service van Rosa, die liep als een speer. Daardoor boulderden we omhoog. Pas bij 4-9 had Pegasus daar een antwoord op. Daarna deed Lotte dat nog eens dunnetjes over naar 5-15, en toen was het wel gedaan met de tegenstand.

Aan onze kant liep de aanval nog steeds niet zo geweldig. Op buiten werd te vaak de midachter als oplossing gekozen en op midden had Mette het moeilijk om de timing met Marilou op orde te krijgen. Maar bij Lotte liep de aanval wel goed, en ook verdedigend pakte zij aardig wat punten mee.

Bo had op haar vertrouwde liberoplek op buiten een aantal mooie ballen, maar daar kon niet altijd een goede aanval van gemaakt worden. Er waren wel altijd meerdere oplossingen mogelijk, en Marilou wordt er als spelverdeler steeds meer vertrouwd in om er daar een van te kiezen.

Met een soort van kunst- en vliegwerk op basis van het vasthouden aan vaste patronen werd de derde set makkelijk binnengehaald met een overtuigende 9-25.

Atalante D1 beklimt de Pietersberg

De Pietersberg stelt als berg niet veel voor, maar naar boven wandelen valt toch tegen. Dat gold ook voor de vierde set: tegen een tegenstander die niet veel voorstelt is het niet meteen makkelijk winnen. Tot 8-8 had met name de servicepass het moeilijk. Toen werden we gered door de service van Marleen: 8-12.

Dat gaatje gaven we niet meer prijs – al leek het toen we rond waren bij 12-14 wel kleiner te worden. Dat het moeizaam ging is te zien aan het feit dat we bij 20-23 voor de tweede keer rond waren.

Veel side-outs dus, maar daar mee ga je ook richting 25. Bij 20-25 was het eindelijk afgelopen en was de 0-4 een feit. Daarmee had de wedstrijd toch niet al te lang geduurd, maar een terrasavondje was het niet.

Atalante D1 klimt omhoog

Daarmee haalt Atalante D1 10 punten in 2 wedstrijden en stijgt daarmee op de ranking van de teams. Dat is een mooi vooruitzicht voor de inhaalwedstrijd op dinsdag tegen Trivos D5 in Wijchen. Vervolgens heeft Atalante D1 voor een groot deel in eigen hand wat de uiteindelijke positie gaat worden.

Omdat dat voor een deel ook bepaald wordt door het collectiviteitsgevoel, is dat een aspect dat na het teamweekend in het zonnige zuiden ongetwijfeld een positieve bijdrage zal leveren.