Atalante Dames 1 wint van Heyendaal dames 5 in een spannende strijd zonder vertrouwde coach Noud

Vandaag moest Atalante roeien met de riemen die ze hadden. Lara stond op de latten in Kirchberg, Lotte zat in quarantaine en Susanne was ook nog net niet klaar om weer volle bak mee te spelen.

Geschreven door Susanne

De volgende 6 moesten het klusje tegen Heyendaal D5 gaan klaren. Rosa en Marleen op de buitenkant, Mette en Marieke op de middenpositie, Ilse op de diagonaal en Marilou als spelverdeelster. Aangezien Noud heerlijk op het strand lag te bakken was Susanne degene die deze wedstijd moest gaan coachen.

De eerste set

De opdracht was diep serveren en niet op de libero. Marilou mocht beginnen met serveren en had een mooie diepe serve op de libero 😉. Maar die wonnen we. De tweede was helaas niet goed waardoor we onze eerste service pass moesten gaan geven. Het was even onwennig in het begin. Maar de service pass ging hartstikke goed. Ilse stond goed te verdedigen.

Rond de 10 was er even een dipje dus tijd voor een time-out. Dat hielp! De focus was weer terug en we gingen weer lekker verder. Er werd goed geblokkeerd en Marilou stond goed te verdelen. Alle aanvallers kwamen tot hun recht. Mette stond op haar plek van vroeger en dat was te merken. Rosa had een prachtige bal op de lijn. Ook Marleen was weer lekker op dreef aan het net.

Boven de 20 werd het spannend. Het liep gelijk op. Ineens stond Heyendaal op 23, tijd voor een time-out om het even te doorbreken zodat we gelijk konden komen. Marieke begon met serveren en dit pakte goed uit zodat we bijkwamen. Daarna werd het zenuwslopend spannend. Maar gelukkig viel het kwartje net de goede kant op en werd het 27-29 voor Atalante.

De tweede set

Deze set vloog voorbij. Het ging helemaal niet slecht het ging zelfs volledig gelijk op. Alleen iets teveel handje hier handje daar volleybal. Ineens was het setpoint en was de set voorbij. Verloren met 25-22. Snel vergeten en op naar de derde set.

De derde set

De derde set was nog meer de opdracht dat iedereen echt zijn eigen taak ging doen. Goed communiceren. De opstelling hebben we niet gewijzigd. Heyendaal echter wel, er stonden nog 2 spelers in van de vorige 2 sets. Dat bood perspectief en dat bleek. We kwamen al snel door onze serve op voorsprong en die voorsprong hebben we niet meer weggegeven. De diepe service was echt een wapen. Zelfs de libero had er moeite mee.

Het was een mooie set, alles liep als een trein. Iedereen stond goed aan te vallen. Vooral ons blok was beter dan in de tweede set. De buitens kwamen er niet makkelijk doorheen, de bal was daardoor goed te verdedigen. De vermoeidheid leek absoluut niet toe te slaan, wat een kanjers! Er werd door Atalante gewonnen met 15-25.

De vierde set

Met z’n zessen in dezelfde opstelling ging Atalante weer van start. Heyendaal wisselde wel weer wat speelsters. Maar vooral dubbele wissels zodat er weer drie aanvallers aan het net stonden. Die opties hadden wij allemaal niet. Maar deze zes klaarden het klusje wel. Het was bij vlagen spannend voor de coach aan de kant. Door een paar goede service beurten bleven we voor staan. En uiteindelijk won Atalante deze set, 20-25.

De zes speelsters hebben het heel knap gedaan. Citaat Noud;” De schade is beperkt gebleven.” Inderdaad als we compleet waren geweest hadden we vast en zeker dat setje niet weggegeven, maar deze uitslag is mooi.

Ik ben trots!

Susanne