D2: kansloos tegen Kidang

De wedstrijd tegen Kidang had alle randvoorwaarden van een topper. Kidang stond eerste, The Weekenders tweede. Het contrast tussen de teams was groot: Kidang kwam met negen speelsters, allemaal rond de twintig, en The Weekenders met zeven speelsters met een gemiddelde leeftijd die daar zeg maar iets boven ligt…

Helaas werd het beginaantal van zeven bij het inlopen beperkt tot zes omdat Marie-Antoinet eigenlijk niet vooruit kwam zonder pijn te hebben. Daarna nog wel even geprobeerd te volleyballen, maar dat was tegen beter weten in. Dus verder geen problemen met strategie en zo: de basisopstelling was bekend!

De eerste set was een ramp: 25-11 voor Kidang. Weggespeeld heet dat. Of gespeeld, weggeserveerd eigenlijk. Servicepass liep voor geen meter, dus aanvallen kwamen er eigenlijk ook niet uit.

De tweede set liep ook al snel uit tot een 9-3 achterstand. Daarna bleef het verschil tot 15-9 wel constant, maar daarna was het weer hetzelfde euvel als in de eerste set: 25-12.

Dit was ons normale niveau toch wel onwaardig. In de derde set vreselijk ons best gedaan om in ieder geval bij te blijven. Bij 10-8 zelfs een kleine voorsprong omdat, laten we ook eerlijk zijn, Kidang een B-team had ingezet. Door een goede servicebeurt van Leontine werd het ook nog 16-13 voor ons, maar daarna kwam Kidang snel dichterbij en was onze weerstand gebroken: 25-21 voor Kidang.

De vierde set duurde nog het langst. Bij 9-5 voor Kidang leken zij weer weg te lopen, maar we konden terugkrabbelen tot 11-12 en dat vasthouden tot 16-17. Daarna waren een paar servicebeurten voor Kidang genoeg om die set ook met 25-19 te winnen.

De 4-0 uitslag was terecht: Kidang had een leuk team, gevarieerd en snel volleybal met een goede verdediging. Maar we hebben daar te weinig tegenover gezet. De eerste twee sets waren onder zeeniveau en bleven hangen op de servicepass. De laatste twee sets boden we nog wel meer tegenstand, maar niet echt georganiseerd en met een plan.

Een mooi moment even een stapje terug te doen. We hebben twee weken geen wedstrijden, zodat we weer even kunnen herstellen van de eerste periode. Om terug te kijken op een mooie tweede plek op dit moment! Dat moet genoeg motivatie zijn om de volgende periode in te gaan…