Beachtoernooi in Scheveningen

Zondag 15 november ben ik met Anita naar Lindobeach geweest voor het maandelijks beachtoernooi. We hadden ons ingeschreven voor 2×2 mix laag. De afgelopen zomer hebben we dat bij de strandtoernooien in Scheveningen ook gedaan, en daar altijd lekker bovenin bij meegespeeld. Maar dit keer ging het wel érg makkelijk!

Er waren in totaal vier teams. De eerste wedstrijd bleek (later) al meteen tegen de moeilijkste tegenstander te zijn. Die wonnen we met 21-12. Voornamelijk omdat hij zichzelf overschatte en niet kon passen en zij de meeste punten maakte. Met een diepe service en zelf geen fouten kwamen we daar makkelijk doorheen.

De andere twee wedstrijden waren nog makkelijker, die teams maakten zelf de fouten en verloren allebei met 21-8. Binnen twee uur was de hele poule afgewerkt! Tijd voor een Palm dus.

Tijdens de wedstrijden gingen we steeds beter spelen en wisten we van elkaar waar we waren. Anita had in eerste instantie nog moeite met de aanval (in het zand en dan op herenhoogte), maar ook dat ging met een set-up wat verder van het net af verder ook goed.

Er bleek nog genoeg tijd om de hele poule nog een keer te doorlopen. De eerste “return” werd echter een stuk moeilijker, deels door de Palm (althans, daar had ik duidelijk meer last van dan Anita) en deels door wat minder motivatie. Met 21-19 toch gewonnen, maar de tegenstanders konden wat minder tegen tactische ballen. Terwijl dat toch ook een wezenlijk onderdeel van het beachvolleybalspel is! En ik eigenlijk nog een leuker onderdeel vind dan alleen maar stom tegen die bal aanrammen. Maar daar moet je waarschijnlijk iets ouder voor zijn…

De andere teams hadden alleen als doel hun aanvankelijke score te verbeteren, en dat is ze allebei met 21-10 en 21-11 ook gelukt. Een van de teams had wel door dat ieder ander team een zwakke plek had, en ik heb ze daarbij de tip gedaan dat ze beter op mij konden server omdat mijn passing minder is. Dus dat deden ze braaf. Wat ik ze vergeten was te melden is dat een wellicht mindere pass van mij door Anita altijd toch omgezet wordt in een goede set-up, zodat het daarna uitleven is in de aanval…

Maar de conclusie is duidelijk: volgende keer doen we mee met 2×2 mix midden! We zijn zodanig op elkaar ingespeeld dat we team genoeg zijn om dat aan te kunnen.

Na het douchen onder het genot van een verdiende (tweede) Palm nog even gekeken bij de avondpoule met 2×2 mix midden, en daar deden ook weer twee teams van de middagpoule 2×2 mix laag aan mee. En tegen een ander team dat meedeed hebben we deze zomer ook al een keer gespeeld (en gewonnen), dus dat bevestigt alleen maar dat we in de Kerstvakantie een niveau doorschuiven!

1 reactie

 1. Anita

  He Noud

  Een behoorlijk waarheidsgetrouw verslag! Ik mis echter de actie waardoor we Harry konden verrassen met een paar mooie billen (ze hangen al aan de muur bij het drumstel)

  Nog twee opmerkingen: “deels door de Palm (althans, daar had ik duidelijk meer last van dan Anita)”.
  Is het handiger dat IK aankomende zondag aan de whiskyproeverij ga deelnemen?

  “Wat ik ze vergeten was te melden is dat een wellicht mindere pass van mij door Anita altijd toch omgezet wordt in een goede set-up, zodat het daarna uitleven is in de aanval…”
  Ja, ja! Dat zul je inderdaad zijn ‘vergeten’. Desondanks was het ook niet briljant van de tegenstander om deze tactiek te handhaven. Volgens mij zakte die Palm bij mij wat later in de benen, en dat weet ik het zo net nog niet met een net op herenhoogte.

  Dus laat dat kersttoernooi maar komen!

  Anita

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *