Heyendaal D3: at your service!

Bij de wedstrijd tegen HeyendaalD3 stond van tevoren eigenlijk al wel vast dat we die niet zouden gaan winnen. Zij hebben op dit moment pas vier sets in totaal verloren, dus wellciht dat een set toch haalbaar zou kunnen zijn?

Lisa was nog verkouden, Monique nog wat last van haar rug en Liesanne was er niet,dus maar eens kijken wat de mogelijkheden waren. Begonnen met Hanneke, Marieke, Lisa (met libero), Ilse, Marjolein (daar waar mogelijk ook met libero) en Jenny. Het begon nog vrij aardig, maar Heyendaal dat bij 8-4 al snel een gaatje door een paar goede services. We kwamen wel weer wat bij tot 12-10, maar daarna was het weer hun service die tot 18-13 en daarna zelfs 25-15 leidde.

In de tweede set Monique op de diagonaal en Rosa voor Marjolein op buiten Het was ook snel weer 7-4 voor Heyendaal, ook weer voornamelijk op service. Het werd wel duidelijk dat als de servicepass eenmaal kwam, we in de aanval en ralley zeker niet de mindere waren Maar zover kwamen we maar niet. Heyendaal serveerde door naar 15-9 en was toen als een komeet weg naar 25-12.

We moesten dus tot een aanval zien te komen. Ilse weer op de diagonaal en Marjolein op de plek van Marieke. Susanne was fulltime libero voor midden, dus Rosa en Marjolein moesten het in de verdediging even helemaal zelf doen.Rosa mocht in de servicepass op de achterlijn, ook al liep servicepass zeker niet slechter dan die van de rest, maar zo kon zij zich meer focussen op de ralley, waar ze lekker beweeglijk was, en op de aanval – uiteindelijk was ze de procentueel meest scorende aanvaller van de avond.

Opeens begon het te lopen. We kwamen voor op 3-4, weer achter op 7-5 en 10-8, maar bij 14-14 weer langszij en toen meteen door naar 15-19 en 18-23. De ralleys liepen goed, we scoorden alles en zelfs midden kwam er even door. Samen met een paar killblocks stonden we dan ook terecht (ruim) voor. Toen kwan Heyendaal weer met de service, de passing verkrampte, de aanvallers kozen voor wat in theorie misschien een hele mooie oplossing was, maar wat in de praktijk faliekant mislukte. Heyendaal won die set uiteindelijk met twee punten verschil, daar had zeker meer ingezeten en ook moeten zitten.

Dan is een vierde set lastig. Net lekker staan ballen maar met een domper het veld af. In de vierde set lukte het dan ook niet meer. Marieke weer voor Marjolein, maar wie er ook in de uit de servicepass stond, het mocht niet baten. Een voorstel om met zijn tweeën te gaan passen getuigt dan ook niet echt van realiteitszin, de voorkeur ging meer uit naar met vijf man passen zoals bij de Aspiranten…

Bij 4-5 stonden we nog voor en leek het nog goed te komen, maar het was daarna snel 9-5 en 19-13 met uiteindelijk 25-16. Daarmee toch met enigszins een kater het veld af. Het midden kwam er niet lekker door vandaag, zowel voorin als achterin niet, de spelverdeling was – wat gezien de passing geen wonder genoemd kan worden – niet altijd optimaal, de midachter blijft een soort merkwaardige magnetische werking op de buitenaanvallers hebben, en het rendement van de blokkering was ook niet wat het had moeten zijn.

Een wedstijd met niet genoeg mogelijkheden, dus die ene set zou ook iets teveel van het goede zijn geweest, maar als je er dan zo dicht bij bent en je ziet hoe het spel óók gespeeld kan worden, is dat erg jammer.

De komende twee weken helaas geen wedstrijd, maar dat is een mooie gelegenheid goed te herstellen en maximaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen VoCASA D5.