Kidang 1: een goed begin…

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, dus met fris elan aan de start. Helaas niet met een al te grote bezetting: Marjolein is een paar weken lekker aan het balansen, Marieke heeft minstens één ontstoken pees in de schouder en Liesanne doet dit seizoen niet meer mee. Voor deze wedstrijd bleven er dan ook zes speelsters en een libero over.

Geen ruim arsenaal, geen wisselmogelijkheden, maar ook geen fatsoenlijk alternatief: Marieke langs de kant zetten en in laten vallen als dat nodig is, is alleen frustrerend voor haar herstel (hoe sneller ze weer volwaardig inzetbaar is des te beter), iemand van een ander team op de bank zonder enig idee van de speelstijl en het systeem zorgt voor meer onrust en doorschuivingen dan wenselijk (al is dat traject al wel in gang gezet), en de libero in gewone wedstrijdoutfit achter de hand houden was ook geen optie omdat we dan de kwaliteiten van Susanne niet optimaal benutten en die van anderen overbelasten. Kortom: dit was het, hier moesten we het mee doen: Hanneke, Ilse op buiten, Lisa, Monique, Rosa en Jenny en Susanne als libero buiten.

Kidang D1 stond wat hoger, maar had ook meer wedstrijden gespeeld, dus een mooie kans wat punten te pakken. Het ging gelijk op tot 6-6, daarna was even een time-out nodig bij 8-11, maar daarna liepen we mede door een paar goede blokkeringen van Lisa meteen uit naar 17-14. Kidang kwam nog wel even terug tot 19-19, maar daarna stoomden we door naar 25-21.

Het liep lekker, de servicepass was van voldoende kwaliteit, dus er kon flink gevarieerd worden in de aanval – de opdracht voor deze wedstrijd. Vol goede moed de tweede set in, met eenzelfde scoreverloop: eerst gelijk op (5-5), toen kleine uitloop Kidang (12-14), daarna weer ingehaald (19-19) en er mede door de goede blokkering meteen overheen (25-22).

Op naar de beruchte derde set: al twee sets gewonnen en dan de concentratie vast moeten houden. Kidang had dan ook al snel een gaatje bij 1-4, maar dat wisten we weer recht te breien bij 6-6. Daarna zat de flow er weer in en liepen we uit naar 9-6 en 13-7, mede door een goede servicebeurt van Lisa. Er werd zelfs een B-aanval gespeeld, maar die mislukte helaas, maar het was duidelijk voor Kidang dat ze overal op moesten rekenen.

Bij 15-9 kwamen Hanneke (die gewend is dat iedere tweede bal in principe voor haar is) en Rosa (die bij Dames 3 nog wel eens wat moet opruimen) met elkaar in botsing, waarbij Rosa helaas door de enkel ging. Snel onder de koude kraan, maar het was meteen duidelijk dat verder spelen voor haar geen optie was.

Dat betekende helaas meteen einde wedstrijd. De derde set werd formeel met 25-15 verloren en de laatste twee sets reglementair met 25-0, oftewel met 2-3 verloren. Een zure appel omdat een 4-0 winst in het verschiet lag en we nu niet alleen genoegen moesten nemen met slechts 2 punten in plaats van 5, maar vooral de wedstrijd onbevredigend eindigde.

Een aantal positieve kanten: de blessure van Rosa leek mee te vallen, al zal dat in het weekend duidelijker worden waarschijnlijk. We hebben met overtuigend spel de wedstrijd naar onze hand gezet, dat belooft veel goeds voor de tweede seizoenshelft. Volgende week trainen Marleen en Karin van Dames 2 mee, en Marleen doet volgende week ook mee met de wedstrijd, dus de kans op een situatie als bij deze wedstrijd zal wellicht een stuk kleiner worden. Al hebben we daar voor deze wedstrijd helaas niets meer aan…