Pegasus 6 troggelt een puntje af

De verwachtingen waren goed: we draaien lekker bovenin mee en Pegasus doet hetzelfde, maar dan een beetje onderaan. De eerste set leken die verwachtingen ook geheel ingelost te worden: met Hanneke, Marjolein, Lot, Anita, Marieke en Monique denderden we over Pegasus heen. De passing liep goed, alle aanvallers konden bediend worden en met name Marjolein en Marieke konden zich op buiten lekker uitleven tegen een diagonaalblokkeerster die daar eigenlijk te klein voor was. Het was dan ook in no-time 9-25. Een servicebeurt van Anita van 8 punten op een en dezelfde slecht passende speelster van Pegasus leidde nog wel tot een “O wat zielig” van Lot, maar al snel was duidelijk dat winnen belangrijker was en dat het niet ons probleem was…

Dit zou dus een makkie moeten worden. Lekker doorwisselen op midden en Susanne moest als libero de buitenaanvalsters scherp houden. Maar opeens stagneerde het, het werd allemaal wat stroperig. We stonden na een complete rotatie nog wel voor met 7-11, maar de vorige set was toen eigenlijk al afgelopen. Pegasus haakte aan en liet niet meer los. Ook de wissels van Monique voor Lot om wat meer ervaring in de passing en aanval te krijgen en Jenny voor Marieke voor de broodnodige variatie op buiten mochten niet baten. Via 22-22 wisten zij als eerste twee punten verschil te halen bij 26-24. Een fikse domper op de wellicht iets te vroege feestvreugde.
In de derde set Ans en Lot op midden en Monique langs de kant als reserve voor de spelverdeling omdat Hanneke het moeilijk had de aanvallers goed te positioneren. We begonnen drie plaatsen doorgedraaid om eens te kijken of we het daar Pegasus nog moeilijker mee konden maken. Tot 13-13 ging het gelijk op, daarna konden we met de geplande spelverdeelsterwisseling uitlopen en de set eigenlijk redelijk eenvoudig opeisen met 21-25.

Dus met dezelfde opstelling de vierde set in. Het ging wel, maar niet soepel. Mooie reddingen en lekkere aanvallen werden afgewisseld met hoge ballen die tussen twee speelsters in gewoon op de grond vielen en aanvallen die wel heel hard waren, maar ook recht in het blok. Bij 6-1 meteen maar een time-out, om daarna weer terug te komen tot 13-11. Door onder meer een goede servicebeurt van Ans kwamen we toen opeens voor op 20-14, maar daarna stond het weer vast en kon Pegasus de ballen in een van de talrijke gaten krijgen die zo langzamerhand ontstaan waren. Op 22-22 een dubbele wissel met Hanneke voor Anita en Jenny voor Monique om de aanval om te draaien. Dat was even wennen, maar we wonnen er ook punten mee. Net op tijd, want het werd een spannend eind. Pegasus kreeg meer setpoints dan wij, maar wist er geen te verzilveren. Uiteindelijk (de teams die de wedstrijd erna moesten spelen en de teams die al klaar waren stonden langs de kant ook driftig mee te genieten) was het bij 29-31 duidelijk wie er ging winnen: Atalante!

Daarmee waren de 4 punten binnen, of, zoals je het ook kunt zien, hebben we 1 punt laten liggen. Maar Pegasus had al wel 6 punten uit 4 wedstrijden, dus pikken hier en daar hun punten wel mee. We hebben zelf laten zien dat we weer kunnen herrijzen uit een periode van terugval, en ook dat is een winstpunt. Dat was bij de wedstrijd tegen The Weekenders bijvoorbeeld niet het geval. Bedenk daarbij dat we nu pas 5 wedstrijden hebben gespeeld, maar nog druk bezig zijn met een aantal veranderingen of vernieuwingen als meeblokkeren op midden, drie servicepassers, libero buiten, en meeverdedigende spelverdeler. Als er dan wat druk komt of de vermoeidheid een rol gaat spelen, leidt dat nieuwe basisconcept daar onder en wordt het wat chaotischer in het veld, waardoor eenieder een oplossing gaat kiezen die haar het beste lijkt en daar de basisstructuur niet mee dient. Dat blijft een van de aandachtspunten voor de komende periode, die het spelplezier een groot deel zullen vergroten. Dat belooft ook veel goeds, want dit soort wedstrijden winnen we op dit moment toch maar mooi wel.

Volgende week moeten we tegen Kidang D2. Die staan net iets onder ons, maar we hebben er bij onze tweede oefenwedstrijd wel al van gewonnen. Eens kijken of resultaten uit het verleden een garantie voor de toekomst zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *