Kidang D2: de eerste topper

Bij de oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen bleek al dat wij en Kidang D2 aan elkaar gewaagd waren, maar Kidang trad nu wel wat sterker aan. Voor de competitiewedstrijd stonden wij 3e en Kidang 4, dus dit beloofde een echte topper te worden. En dat werd het ook.

In de eerste set met Hanneke, Marjolein, Monique, Jenny, Marieke en Ans duurde het wel een tijdje voordat de diesel warm begon te draaien. Met Lot voor de wat onfortuinlijke Monique op midden werd het bij een 12-21 achterstand echter duidelijk dat we beter aan de volgende set konden werken dan nog de illusie te hebben deze set te winnen. Een 16-25 setstand was het gevolg.

Met dezelfde eindopstelling, maar dan drie plaatsen doorgedraaid, begonnen aan de tweede set met de duidelijke instructie om niet op de midachter te serveren. Dat had meteen rendement: de servicepass bij Kidang bleef hangen, er kwamen alleen nog (verdedigbare) buitenaanvallen. Via de standen 10-3 (goede servicebeurt van Hanneke) en 20-10 werd het 25-15 en was het 1-1.

Dus met goede moed met dezelfde opstelling de derde set in. Tot 9-7 liep het nog redelijk, maar daarna zakte het in elkaar. Daar waar de vorige set ieder punt nog gezamenlijk gevierd werd, werd nu na ieder verliespunt verwijtend naar een ander gekeken. Kidang maakt gretig gebruik van de gaten die ontstonden doordat ieder voor zich ging volleyballen en het grote geheel weg was. Het liep gestaag richting de 16-25.

Om de negatieve cadans te doorbreken, ging Monique spelverdelen en was Susanne alleen libero voor Marieke. Anita had teveel last van haar rug om een rol van betekenis te kunnen spelen, dus voor de overige plekken was verder niets door te schuiven. Dan in ieder geval maar weer eens drie plekken doordraaien (en dus weer de originele posities) om andere blokkeerders te krijgen. En opeens zat de schwung er weer in. De servicepass liep weer lekker, Monique kon alle aanvallers in stelling brengen en via 13-7 werd het 25-13, waarmee we een vijfde set afdwongen.

De vijfde set begon minder met een 0-3 achterstand, maar dat werd door de service van Marjolein meteen daarna weer 4-3. Bij 8-5 was het wisselen van speelhelft, en die drie punten voorstand zou genoeg moeten zijn de set tot 15 uit te spelen. Bij 10-7 waren die drie punten er nog, maar bij 10-10 waren die weer weg. Daarna weer teruggekomen naar 12-10 en toen was het de vraag wie de sterkste zenuwen had. Het werd 15-11 voor ons. Een zwaarbevochten zege dus, maar daar was het dan met recht ook een topper voor.

Kidang zakt hierdoor naar de zesde plek en wij staan gedeeld derde met Heyendaal 5. De komende week hebben we geen wedstrijd omdat het grootste deel van het team dan ergens in Druten aan een bar hangt vanwege de Leste Mert, maar de week erop mogen we thuis tegen datzelfde Heyendaal 5. Dus dat wordt weer een topper! Dan is het aan ons om te laten zien waar ons ambitieniveau ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *