Trivos D2: fikse kater

De schuin gedrukte teksten komen van de Trivos-flyer over de wedstrijd van Dames 2:

“Vandaag treffen ze het 1e team van Atalante. Dit team speelt al jaren mee in de 1e klasse en is dan ook zeer geroutineerd. Ook speelt Suus, de oude bekende van Trivos, mee als libero met Atalante.”

Dat was nog maar het topje van de ijsberg, want ook Liesanne en Ilse hebben een recent Trivos-verleden, wat deze wedstrijd natuurlijk nog interessanter maakte.

“De twee teams hebben al jaren tegen elkaar gespeeld en de uitslagen variëren sterk.”

Hier wordt toch enigszins losjes met de feiten omgegaan: vorig seizoen eindigde de wedstrijden Trivos D2 – Atalante D1 in 1-3 en Atalante D1 – Trivos D2 in 3-1, dus waar die variatie zit? De toon was gezet..

Trivos 2 speelt de thuiswedstrijden op zaterdag, en dan was deze ook nog eens in de herfstvakantie. Gelukkig viel de schade wat speelsters betreft aan onze kant mee, alleen Jenny was op vakantie. Marieke had de sporthal zonder al teveel verkeerd rijden gelukkig ook op tijd gevonden.

Het was leuk om Marloes weer eens tegen te komen. Zo’n 5 jaar geleden zat ze in het Pegasus-projectteam dat ik trainde met als doelstelling te promoveren van de 2e naar de 1e klasse. Toen heb ik haar de beginselen van het liberospel bijgebracht, en leuk om te zien dat ze daarna lol heeft gehouden in die positie, zij het nu bij Trivos.

De voorbereiding voor deze wedstrijd was natuurlijk optimaal: de training van de wel aanwezige speelsters afgelopen dinsdag bestond uit het wie het eerst weer thuis op de bank lag…

We begonnen de eerste set met Anita, Marieke, Liesanne, Hanneke, Marjolein en Monique. Door de afwezigheid van Jenny mocht Monique weer even sfeerproeven op midden. Ans was er gelukkig ook weer bij, maar het was nog even afwachten hoe het met haar conditie en afstemming gesteld zou zijn. Susanne begon als libero op buiten om daar voornamelijk rust te creëren.

Het begin was even stug. Wennen aan de zaal, de vloer, de herrie en het tijdstip. Bij 7-3 even een time-out, en toen kwamen we via 9-7, 12-10 en een time-out van Trivos bij 14-13 op de eerste voorsprong van 14-15. In de tussentijd waren er al wel 6 servicefouten gemaakt, allemaal in het net. Dan had de stand er al heel anders uitgezien natuurlijk. Daarna ging het gelijk op tot 21-21 en 23-22. Toen Ans er even in voor Monique, die het aan het net wat lastiger had dan achterin, en liepen we meteen door naar 23-25.

Trivos was een beetje teleurgesteld, maar begon met dezelfde beginopstelling. Wij hadden er echter alle vertrouwen in en lieten het staan zoals het stond. Het haperde nog even bij 3-3, maar daarna ging het via 8-12 en 11-15 al snel naar 14-20, toen Ilse erin kwam voor Marjolein, en 15-21, toen Monique er achterin in kwam voor Ans. Daarna was het met 17-25 snel bekeken.

De servicepass liep goed, Hanneke kon alle aanvallers goed bereiken en zeker de afstemming met midden ging prima. Liesanne sloeg de eerste aanval van de wedstrijd nog recht in het blok, maar daarna had ze de aanloop te pakken en kon ze er rechts en zeker links langs scoren.

Vol vertrouwen de derde set in, maar in het achterhoofd toch wetende dat het de derde set was die altijd lastig is na twee gewonnen sets. De concentratie hoeft maar even weg te zijn, het energieniveau maar even terug te lopen, of er zit een gat in de blokkering zitten of de servicepass blijft hangen. Dat eerste werd ondervangen door libero Susanne wat meer naar binnen te laten verdedigen, dat tweede door net als in de vorige set te blijven wisselen. Bovendien was Monique nu reserve om in te vallen op midden, de diagonaal of de spelverdelerspositie als dat nodig was.

Via 4-0 en 6-3 was er bij 10-5 toch een time-out nodig. Daarna krabbelden we puntje voor puntje terug, maar voornamelijk door een lange servicebeurt van Anita diep op posities 1 en 4 en door slimme aanvallen van Ilse stonden we opeens voor met 13-18. Daarna was Trivos weer aan zet. Met een servicebeurt kwamen ze weer bij tot 17-18. Door de wissel van Monique voor Ans en Marjolein voor Marieke bleven we tot 22-22 gelijkwaardig, maar daarna trok Trivos de set naar zich toe met 25-22.

Tijd om de boel wat op te schudden. Hanneke stond prima te spelverdelen en Anita speelde een degelijke dienende set op de diagonaal, dus op rechts kon het blijven staan. Liesanne kreeg het lastiger achterin, dus een mooi moment de libero door te schuiven naar midden. Met Hanneke, Marieke, Monique, Anita, Ilse en Liesanne de vierde set in met de originele beginposities voor wat andere serveerders en aanvallers aan de andere kant van het net.

Dat had zijn uitwerking. We liepen uit met 1-5 (time-out Trivos), 4-10 en 7-12. Toen kwam Trivos beetje bij beetje dichterbij.. Bij 19-20 Marjolein er voor in voor Marieke om wat meer oplossend vermogen te krijgen op de wisselende pass- en set-upkwaliteiten, waarna we dat ene puntje voorsprong konden houden tot 22-23. Toen waren het nog twee services van onze kant en was de 22-25 en daarmee 1-3 overwinning een feit.

Al met al een spannende wedstrijd, die we echter geen moment niet onder controle hadden. Jammer van de wat wispelturige derde set, maar de andere sets waren toch best overtuigend. Een aardige domper voor Trivos, gezien de ‘beladen’ status van deze derby was het verlies groter dan alleen de punten.

“Wil Trivos vandaag voor de winst gaan, dan zal het onder leiding van coach Ferry mentaal sterk moeten blijven en enthousiasme uit moeten stralen. Weet Trivos op deze punten stabiel te blijven dan kan er mooi volleybal te zien zijn en dat is nou net waarvoor u komt toch?”

Dat is precies waar het publiek (de families van Ilse, Liesannne en Susanne) voor gekomen was, en dat hebben ze gekregen. Trivos straalde geen enthousiasme uit, en dat deden wij wel.

Er werd in de wandelgangen al gefluisterd dat we beter spelen als we niet trainen, maar dat is niet bevestigd…

Na de wedstrijd nog even met de blote (uiteindelijk lekker vieze) vingers Arretjescake gegeten omdat Ilse jarig was, en toen kon de zaterdag met een goed gevoel beginnen!

 
uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *