Heyendaal D5: er zijn van die dagen

Er zijn van die dagen, dan lukt alles! En dus zijn er ook van die dagen dat niets lukt… Nou, dit wat er duidelijk een van die laatste categorie.

Bij het inslaan was al duidelijk: de buitenaanval van Heyendaal D5 (dit seizien gepromoveerd naar de 1e klasse) was niet echt gevaarlijk en sloeg alles diagonaal, de middenaanval had daarentegen meer in zijn mars. Dus: buitenblokkering diagonaal houden om midachter te bewaken en servicedruk houden om de middenaanval te ontlopen.

In de eerste set stond de blokkering afhankelijk van de opstelling soms diagonaal, maar vaak ook niet, en waren er veel servicefouten. Precies in de kaart van Heyendaal dus, die de eerste set dan ook won met 18-25.

De tweede set begon wat voortvarender, maar echt weglopen was er tot 12-10 niet bij. Ondanks veel servicefouten en ironisch genoeg ook een paar goede servicebeurten liepen we uit naar 17-12 en later 25-15. Het spel was echter nog niet om naar huis te schrijven: de middenaanval was niet effectief – want stond al aan het net – de servicepass bleef verschrikkelijk hangen, de set-ups varieerden en de aanvallers konden de juiste oplossingen moeilijk vinden. De middenaanval van Heyendaal scoorde wel omdat we niet op de juiste verdedigingspositie stonden en daarmee achter de feiten aanliepen. Gelukkig dat die paar goede servicebeurten ons door de set heen hielpen.

De derde set had eenzelfde verloop: niet wegkomen bij 10-9, daarna door een servicebeurt een klein gaatje en dat volgehouden tot 25-19. Dat was ook meteen het beeld van de vierde set, al stonden we daar nog met 4-7 achter, maar ook daar was een enkele servicebeurt weer genoeg om langszij te komen. Tot 20-20 bleef het gelijk op gaan, maar uiteindelijk (door weer een goede servicebeurt) werd het 25-22 en hadden we met 3-1 gewonnen.

Een duidelijk voorbeeld van hoe dingen niet vanzelf lopen. Als er geen automatismen zijn om op terug te vallen, wordt het een heel gevecht met ieder voor zich. Gelukkig hebben we de komende twee weken geen wedstrijden, dus even de tijd om de boel tijdens de trainingen weer op de rit te krijgen.

De positieve variant: we staan nu tweede! Dan wel met een of twee wedstrijden meer gespeeld dan de rest, maar het is aan die andere teams om de komende weken te laten zien wat die voorsprong waard zijn. De volgende wedstrijd is pas op 20 november tegen Tweestroom D1. Zij staan op dit moment onderaan, dus dat wordt een goede testcase voor het rendement van de komende trainingen. Daarna volgen met Pegasus D5, Heyendaal D4 en Pegasus D4 voor de kerst namelijk nog een paar taaie tegenstanders, waartegen we kunnen en moeten laten zien waar we echt staan. Maar nu eerst even even in de wachtkamer.