Tweestroom D1: 10 punten en bitterballen

De thuiswedstrijd tegen Tweestroom was bepalend voor de regio waarin we terecht zouden komen: bij verlies kwam de degradatiezone wel erg in zicht, bij winst was dat geen probleem meer en konden we ons wat makkelijker gaan richten op de komende wedstrijden tegen de top 3.

De uitwedstrijd tegen Tweestroom was desastreus verlopen: niets liep, weinig te wisselen en met 3-1 nog blij met een puntje ook. Dus nu wel even wat recht te zetten.

Het was duidelijk dat de buitenaanval van Tweestroom niet echt zou gaan scoren en de middenaanval alleen hoog en onafgestemd was. Dus een kwestie van veel servicedruk en zelf de defensie blijven organiseren.

We begonnen met Hanneke, Marjolein, Liesanne (die er gelukkig toch bij kon zijn omdat de wedstrijd verzet was naar vroeger), Monique, Rosa en Jenny. Ilse en Ans allebei reserve en ook allebei met de buitenpositie als optie. Marjolein had last van haar hand, dus even kijken hoe dat zou gaan, en bij Rosa even afwachten hoe het zou gaan lopen omdat haar voorbereiding niet optimaal was (spelerskaart vergeten en bij het inslaan ijs halen voor een tegenstandster die zelf niet oplette).

Hanneke serveerde meteen naar 4-0, en dat verschil bleef tot 10-6. Daarna hadden we de service van Tweestroom beter onder controle en liepen we uit naar 15-7 en 16-9. Hanneke serveerde toen door naar 23-9 en daarna was het met 25-11 snel gedaan wat de eerste set betreft.

De service liep in het algemeen goed, net als de blokkering, en Tweestroom kwam er niet aan te pas. In de tweede set Ilse voor Rosa, die er niet echt doorheen kwam, en een plek teruggedraaid om de eerste servicebeurt van Hanneke niet te missen. Desondanks kwam Tweestroom voor op 3-5, maar dat haalden we snel weer in tot 7-7, waarna Ilse met een lange variƫrende servicebeurt doorliep tot 16-7. Dat deed Jenny daarna nog dunnetjes over tot 21-8, en toen was deze set ook snel bekeken met eveneens 25-11.

Tijd voor de beruchte derde set. Ans op midden voor Liesanne, maar verder veranderde er niets. Toch werd het wat statischer en wat stiller. Tweestroom bleef bij tot 6-6 en 11-11. Daarna kregen we een – zij het kleine – voorsprong bij 17-14, maar dat was genoeg om via 21-17 op 25-21 uit te komen. Wel gewonnen, maar even wat minder florissant.

In de vierde set Ilse naar de diagonaal voor Monique, die in de derde set een rare aanval op buiten deed en last van haar kuit had. Rosa weer op haar plek op buiten, Liesanne terug op midden voor Ans, die dan weer als reserve voor buiten diende. Een heel doorgeschuif, maar uiteindelijk toch weer een gebalanceerd team binnen de lijnen.

Een voortvarend begin met 4-0 en 8-4, maar daarna kwam Tweestroom opzetten bij 11-9. Omdat iedere set van dit duel in feite dubbele punten opleverde was het wel zaak die laatste set ook te winnen. Bij 17-15 dan ook een time-out aan onze kant, gevolgd door een foutservice bij Tweestroom en toen was het eigenlijk wel gedaan: het werd 21-16, 22-17 en uiteindelijk ook 25-17.

Een degelijke 4-0 winst dus, voor het eerst weer eens sinds eind oktober. Susanne had als bijgeloof haar oude 99-liberoshirt aangedaan, dus dat zal wel zo blijven tot het eind van dit seizoen…

De driemeteraanval kwam er nog niet echt uit, maar was ook niet echt nodig omdat de passing redelijk genoeg lag om de frontaanvallers te kunnen bedienen. De resterende wedstrijden van dit seizoen tegen de top 3 zal dat waarschijnlijk meer nodig zijn, dus daar gaan we gewoon mee door.

We staan nu 9 punten voor op de P/D-plek, dat moet voldoende zijn om het tot aan het eind van het seizoen te rekken. Tweestroom zal degraderen (en gezien het spelpeil van deze wedstrijd ook volledig terecht), VoCASA D5 zal nog winnen van Tweestroom maar verliezen van Pegasus D5 en Pegasus D4 en daarmee ook degraderen. Heyendaal D5 verliest van Trivos (uit) en VoCASA D4, maar haalt wellicht nog wat punten tegen Kidang, maar dat zal nooit genoeg zijn om ons in te halen. Die houden we dus ook onder ons. Weekenders D1 verliest van Kidang (want uit), wint van Tweestroom (want thuis) en verliest van Pegasus (want slechter), waar ze al met al geen 8 punten mee halen, dus die houden we ook onder ons.

Rest ons alleen nog een drietal leuke wedstrijden tegen Pegasus D5 (uit), Pegasus D4 (thuis) en het dan waarschijnlijk al kampioen zijnde Switch D1 (uit). Dat zijn mooie wedstrijden om het seizoen mee af te sluiten en te (laten) zien waar we werkelijk toe in staat zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *