Weekenders D2: seizoen start tegen Hexagon D1

Het was even de vraag of de wedstrijd tegen Hexagon 1 wel doorging, want zij hadden het verzoek gedaan die te verzetten wegens te weinig speelsters. Maar hun alternatieven waren onze vrije dagen, dus die waren al bezet. Dus hadden ze bij hun tweede team wat speelsters geleend.

De eerste set was even wennen. Dames 2 is toch een soort ‘nieuw’ team, en dan moet er eerst even afgetast worden wie waar staat en wat doet. Redelijk rustig begonnen, maar weinig fouten. Een goed uitgangspunt de eerste set met 25-19 te winnen.

Met wat meer zelfvertrouwen de tweede set in. Dat begon al een stuk beter te lopen, wat in de setstand van 25-15 ook duidelijk terugkomt. Toen was alle schroom wel zo’n beetje weg, en de derde set werd Hexagon verpletterd met 25-9.

Het was duidelijk dat dit een goede kant op gaat. Het was ook duidelijk dat het met een smalle basis van zeven speelsters soms nodig is om alle mogelijkheden te benutten. In deze eerste wedstrijd hadden de eerste drie sets aardig wat concentratie en daardoor energie gevergd, en liep de vierde set wat moeizamer. Maar op karakter de niet mooie maar wel spannende set met 26-24 gewonnen.

Daarmee zijn de eerste vier punten van dit seizoen binnen, en is het duidelijk dat we niet zullen degraderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *