We are the champions!

Eindelijk was het zover: in de wedstrijd tegen Tweestroom kon het allemaal gebeuren! Nog twee punten waren er nodig om met name VoCASA voorgoed voor te blijven en definitief kampioen te worden in de 2e klasse. En dat is met verve gelukt.

Bij het tossen nog wel even van kant laten wisselen, want het leukste is natuurlijk kampioen worden aan de kant van het eigen publiek, dat de reis naar Gendt had gemaakt om dit met ons mee te maken.

In de eerste set begonnen Floor, Anneke, Joël, Anita, Lieke en Nora voortvarend aan de wedstrijd. Goed serveren was het devies, en dan goed op blijven letten op wat er voor ballen terug kwamen. Dat was met 12-25 geen enkel probleem.

De tweede set begon op dezelfde manier, maar toen het richting 20 ging begon het wel te kriebelen. Nu kwam het wel erg dichtbij. Een paar individuele fouten en Tweestroom sukkelde wat dichterbij. Met Sonja voor Anneke bleef dat nog even zo, maar daarna was het duidelijk dat we het gewoon zelf moesten en konden afmaken, en toen het eenmaal 19-25 werd stormde het hele team dan ook het veld in om met zijn allen even te jumpen (behalve Marloes dan!).

Het was een mooie ontlading na een jaar van iedere wedstrijd moeten scoren, geen punten zonder gevolgen kunnen laten liggen, continue de hete adem in de nek van VoCASA, Heijendaal en Touché. Maar uiteindelijk was het gewoon onze eigen dingen (steeds beter) blijven doen, en daar was dit moment een mooie beloning voor.

In de derde set mochten natuurlijk ook Nina, Lisa, Marleen meeproeven van deze kampioenswedstrijd. Het begin van de die set was even zoeken, de wedstrijd weer oppakken. Maar met 20-25 en daarna weer overtuigend 15-25 was ook dat verder geen probleem meer.

Daarna werd het snel een gezellige puinhoop. Bloemen, foto’s, champagne (voor onder de douche) en paashazen.

Weer terug in de Ark van Oost werd de puinhoop alleen maar groter met cake en slagroom en bitterballen en eindelijk een lekker biertje! En dat smaakte prima!!

1 reactie

Comments are closed.