Appelpop 2010: mooi weer en soms dito muziek

Het gratis Appelpop in Tiel loopt ieder jaar gezien het tijdstip een risico. Begin september kan het al flink herfst zijn, en niet voor niets staat het hoofdpodium dan ook in een grote tent. Maar dat was dit jaar op de zaterdag in ieder geval jammer, dat zou ook prima in de open lucht hebben gekund. Het was met 24 graden meer dan nazomers!

Mijn programma was beperkt dit jaar. Ik ging voor Go Back To The Zoo, Peter Pan Speedrock, K’s Choice en Moke. Alles daar tussenin (Blof, Di-rect) was wat mij betreft ideaal om friet te gaan eten en een biertje in de zon te pakken.

Go Back To The Zoo was een probeersel. Eind 2009 al een keer gezien in Doornroosje in het voorprogramma van De Staat, waar onmiskenbaar muzikale overeenkomsten mee zijn. Daarna ging het snel, en nu ook al huisband bij De Wereld Draait DOor. Iets te snel wat mij betreft, hun muziek blijft gekenmerkt door een diversiteit die een eigen identiteit ontbeert. De singles beklijven dan ook als enige.

Peter Pan Speedrock is altijd geinig. Lekker weer, biertje, partij herrie. Er waren ook nummers bij van hun nieuw te verschijnen CD< maar ik zou niet weten welke dat waren... K's Choice was ouderwets goed. Dit keer met een festivalassortiment aan nummers. Het geluid was goed en typisch K's Choice: in dienst van het nummer en van de band. Sarah Bettens is wel de prominente frontvrouw, maar dat kan alleen doordat de rest van de band een tapijt onder haar legt. Het blijft een beetje jammer dat de laatste CD wat soft is, wellicht dat de volgende wat meer rock bevat. Moke heb ik nou wel gezien. De tweede CD is duidelijk meer synthi en minder gitaar. Dat maakt het gladder, minder dynamisch. De nummers van de eerste CD staan nog steeds, met een duidelijkere rol voor de gitaren. Door de nu wel erg overduidelijke voorkeur voor Orange versterkers en Lagerfeld pakken werd het allemaal wat te smooth en gelikt, meer een marionettenshow. Tijd voor een solo-album van Phil Tilly? Bijna het leukste van Appelpop is nog wel het pontje heen en weer van Wamel naar Tiel. Op de terugweg in Wamel even gauw de auto ophalen van de weiland-parkeerplaats en in no-time op weg naar huis. Geen wachten, files of ander gedoe. Ideaal! Volgend jaar de 20e Appelpop. Hopelijk wordt het dan wat minder mooi weer (!), want dit was qua drukte nog net te doen, meer moet het zeker niet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *