Weekenders Dames 2 promoveert naar de 2e klasse

Op donderdag 26 april heeft Dames 2 een vierkamp gespeeld voor drie plaatsen in de 2e klasse. Het doel was dan ook duidelijk: niet laatste worden.

De eerste wedstrijd tegen Ikaros was volgens de coach een van de kansrijkere wedstrijden, maar door zenuwen en een rumoerige VoCASA-hal kwam dat niet tot uiting. De twee te spelen sets werden dan ook allebei met 25-20 verloren.

De volgende wedstrijd tegen VoCASA 5 was van tevoren al als “moeilijk” gekenmerkt, en de setstanden 25-13 en 25-14 illustreren dat ook.

In de tussentijd had Atalante, de laatste tegenstander, al een set van Ikaros afgesnoept, dus de derde en laatste wedstrijd moest met 2-0 gewonnen worden. Het werd een zenuwsloper. De eerste set werd nog nipt gewonnen met 25-22, maar in de tweede set keken de dames van The Weekenders op een gegeven moment tegen een achterstand van 11-16 aan. Met een laatste krachtinspanning werd punt voor punt weer teruggepakt en was Dames 2 uiteindelijk nipt eerder bij de 25: 25-23.

De ontlading was groot. De avond werd dan ook moe maar voldaan afgesloten met een welverdiend promotiedrankje! De mooie prestatie van het afgelopen jaar, eindigend in een 2e plek in de 3e klasse, wordt dan ook beloond met promotie naar de 2e klasse!

In de maand mei trainen deze dames gewoon door om zo voorbereid mogelijk aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *