Oefenwedstrijd Atalante D1 – VoCASA D4

De dames van Atalante zijn de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen goed doorgekomen. Het uiteindelijk 2-1 verlies doet anders vermoeden, maar het ging in dit geval minder om het resultaat. Met Hanneke (spelverdeelster), Marjolein (buiten), Monique (midden), Anita (diagonaal, Jenny (buiten) en Ans (midden) – en dat was meteen de opstelling voor alle sets omdat er niets te wisselen was – werd de eerste set ingegaan met als doelstellingen het tweeblok en de snelle(re) middenaanval.

Het was aan alle kanten even wennen aan de nieuwe middenaanval, maar de progressie en de beleving over de sets heen waren goed. Toen de ballen naar buiten daarna ook meer naar buiten gingen, was de spreiding over het net optimaal en kon er aan alle kanten lekker gescoord worden. Met het tweeblok was het nog zoeken, maar de eerste set werd gewonnen met 25-18.

Aan het begin van de tweede set nog even de puntjes op de i voor het tweeblok, dat bleef een speerpunt. Daarnaast werd in die set beetje bij beetje toegewerkt naar een 3-pass-opstelling. De passkwaliteiten van dit team zijn dusdanig dat die maximaal benut kunnen worden en de aanvallers daardoor meer ruimte krijgen. Al die nieuwigheden kostten aardig wat concentratie en dat was natuurlijk niet bevorderlijk voor het spelpeil. VoCASA sloeg een gat van 5 punten en hield dat tot het einde van de set vol.

In de 3e set bleven we goed bij, maar kwamen we niet verder dan dat. Gelukkig was dat ook niet het doel. De laatste set verloren met 25-21, maar die cijfers geven al aan dat we ondanks het feit dat we meer met ons eigen spel bezig waren, we toch niet van de vloer geveegd werden en we, als dit systeem er eenmaal goed inzit, het nog ver kunnen schoppen.

Voor een eerste wedstrijd mogen we dus zeker niet ontevreden zijn! Het was weer even wennen met zes man in het veld, maar de kop is eraf!

Volgende week gaan we bij de training verder met dezelfde punten als bij deze oefenwedstrijd, en dan donderdag eens kijken wat dat oplevert bij de oefenwedstrijd tegen Kidang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *