Atalante D1 goed hersteld tegen DVOL D1

Na het debacle van vorige week tegen Tweestroom D1 was het aan Atalante D1 om bij de thuiswedstrijd tegen DVOL D1 weer richting het niveau van voor de winterstop te gaan. Gezien de uitslag van de uitwedstrijd had DVOL niet zulke hoge verwachtingen van deze wedstrijd.

De parallel tussen de twee wedstrijden tegen DVOL was dat libero Susan er niet bij was. Maar gelukkig was Marleen er weer wel en konden Josje en Bo van Dames 2 mee als aanvulling.

Met Marilou, Rosa, Marieke, Ilse, Mette en Lotte de eerste set in, met als belangrijkste taak de servicepass goed te verzorgen. De angel van de aanval van DVOL D1 zit in het midden, en dat moest ons tweeblok net als bij de uitwedstrijd kunnen neutraliseren.

Atalante D1 loopt over DVOL D1 heen

Marilou had haar service weer hervonden en serveerde meteen door naar 8-0. Dat verschil bleef zo’n beetje de hele set gehandhaafd. Dat leidde tot een setwinst van 25-16.

Om de krachten te verdelen en sparen met een iets andere opstelling de tweede set in. Lara op midden voor Lotte, Marleen op buiten voor Mette, en die weer door naar de diagonaal voor Ilse.

Dat bleek te veel van het goede. Het was opeens 0-4 (oké, even wennen), maar bij 5-9 was daar nog niets van ingelopen. En toen zakte het opeens compleet in elkaar. Met één enkele servicebeurt stoomde DVOL D1 door naar 5-16. Midachter uit de pass, in de pass, buitenaanvaller meepassen of uit de pass, libero voor midden, andere spelverdeler: niets hielp.

DVOL D1 loopt over Atalante D1 heen

De passers stonden te strak in de spanning (de bal kwam te scherp of over het net), waardoor DVOL D1 opeens aan aanvallen toekwam en wij het nakijken hadden. Daarna was het een kwestie van de schade zo veel mogelijk proberen te herstellen en alvast aan een beter gevoel voor de volgende set  werken, want dit was niet meer haalbaar: 17-25.

In de derde set met Marilou, Mette, Marieke, Ilse, Marleen en Lotte wat meer terug naar de opstelling van de eerste set. Marilou serveerde naar 9-2, en opeens gingen alle koppies weer omhoog. We liepen verder uit naar 18-9 door goed te blijven serveren en ook de blokkering en servicepass weer op orde te hebben. DVOL D1 zag hun grote angst voor deze wedstrijd uitkomen en verloor deze set kansloos: 25-14.

Nog even alle hens aan dek

De vierde set in met dezelfde beginopstelling van de vorige set. Wat in zo’n geval goed loopt moet je laten staan. In deze set Marieke op midden achterin ontlast door Lara, waardoor de buitenaanvaller uit de servicepassing kon.

De setstanden 5-3, 10-6, 13-8, 17-12 en 20-16 geven aan dat Atalante D1 deze set wel een kleine voorsprong had, maar die niet echt uit kon bouwen. Bij 23-19 toch nog maar even een time-out om DVOL D1 niet verder dichterbij te laten komen, waarna deze set met 25-20 gewonnen kon worden.

De 3-1 eindstand leverde 4 punten op, wat gezien de wedstrijd van de vorige week een opsteker is. Het spelpeil was een stuk beter, naast de individuele kwaliteiten was ook de onderling afstemming weer beter. Al blijft dat gezien de tweede set nog kwetsbaar.

De volgende wedstrijd is tegen Kidang D2, op dit moment koploper. Dan mag Atalante D1 dergelijke fases niet hebben en moet alles gewoon kloppen. Maar als de progressie tussen de vorige wedstrijd tegen Tweestroom D1 en deze wedstrijd tegen DVOL D1 doorgezet wordt tegen Kidang D2, dan krijgt dat laatste team een serieus probleem …