Atalante D1 met volle winst tegen Trivos D3 toch een verloren avond

Trivos D3 staat momenteel stijf onderaan in de eerste klasse, dus dit was een wedstrijden waarbij Atalante D1 alleen maar zou kunnen verliezen. De opdracht was dan ook simpel: haal die vijf punten binnen.

Atalante D1 begon met een voor het eerst sinds lange tijd weer compleet team aan de wedstrijd op dinsdagavond tegen Trivos D3. Dat team staat heel erg onderaan in de eerste klasse, dus de inzet was vijf punten binnenhalen. Elke andere uitslag zou voelen als een verlies – zelfs als er toch gewonnen zou worden.

Het was even zoeken naar een scheidsrechter, want de aangewezen scheids was niet komen opdagen. Gelukkig dat Petra van D2 even wilde beginnen en de in allerijl gebelde Monique het daarna zou komen overnemen. Een moeilijk avond kon het voor de scheids niet worden.

Met de basis van de wedstrijd van zaterdag tegen Swikaros, waar op een overtuigende wijze vier punten werden binnengehaald, met Marilou, Marieke, Nicky, Ilse, Marleen en Lara de eerste set beginnen. Het bleek al snel dat Trivos D3 niet veel in de melk te brokkelen zou hebben. De grootste uitdaging zou gaan zitten in het op peil houden van het eigen spel.

In het begin leek Atalante echter nog teveel vastgenageld in het veld te staan. Bij 1-5 voor Trivos kregen we de bal pas voor het eerst bij onze spelverdeler. Toen serveerde Marieke ook maar meteen door naar 10-5. Na een korte opleving van Trivos (12-9) en een uitloop aan onze kant (16-10) was het met 25-12 snel gedaan.

Atalante speelde niet mooi

De uitwedstrijd tegen Trivos D3 (op een zaterdag rond koffietijd) hadden we met galleryplay nog laten zien wie de baas was, maar nu was het harken gebalzen. De servicepass kwam niet, de middenaanvallers kregen weinig te doen – maar gelukkig maar Trivos zelf genoeg fouten. Reden genoeg de reserves in stelling te brengen: Aggie voor Marilou in de spelverdeling, Rosa’s eerste grote rentree op buiten op de plek van Marieke, die doorschoof naar de middenplek van Nicky, die op haar beurt weer doorschoof naar de diagonaal.

Na eerst weer even achter te hebben gestaan (2-6) werd dat door de service van Nicky (jawel, die is weer de oude!) 6-6. Later serveerde Lara nog een keer naar 12-8, deed Ilse nog een rondje achterin voor Nicky, en wonnen we de set met 25-16. Een paar mooie aanvallen, maar qua aantal nog onder het gewenste aantal.

Vangbal

In de derde set weer even Marilou terug als spelverdeler, en Ilse en Nicky wisselden even om op de diagonaal. In die set op de service van Marilou wel meteen een voorsprong van 5-1. Die had nog groter kunnen zijn als ze de bal bij de service niet had opgevangen (was er wel/niet al gefloten?!).

Het bleef niet mooi allemaal, en Trivos wist daar een beetje van te profiteren door na 13-8 toch wat terug te kruipen bij 16-14. Nicky een rondje voorin voor Lara (17-14) en Aggie voor Marilou (19-19) kon echter niet verhinderen dat het 22-22 werd. Het spel bleef rommelig, de servicepass ging alle kanten op behalve naar voren, en ook de ralleypass liet het afweten. De set-ups konden er weinig meer aan toevoegen, maar gelukkig dat de aanvallers er nog wat van wisten te maken. Maar de boel was nu wel even bij de les, want het was een kwestie van drie keer goed verdedigen: 25-22.

Geen pascontrole bij Atalante

In de hoop dat de boel nu wat opgescud zou zijn de vierde set in met Aggie, Rosa, Marieke, Ilse, Marleen en Nicky, met Lara als achterwacht voor achterin, om samen met libero Susanne toch wat meer grip op de passing te krijgen. Tot 10-10 draaide dat redelijk (Lara had toen al een rondje achterin voor Marieke achter de rug), maar nog niet overtuigend. Gelukkig dat Aggie naar 15-10 serveerde. Lara mocht haar taak achterin na de uitservice van Nicky (!) meteen vervolgen, maar het team kwam maar niet op niveau.

Omdat we bij 18-16 en 19-17 een kleine voorsprong bleven houden, was er aan de kant van Atalante geen moment van twijfel dat die set niet gewonnen zou gaan worden. Maar het moest nog wel even gebeuren. Na nog even wat heilig vuur en doorschakelen aan het eind van de wedstrijd werd het echter vrij snel 25-19 en waren de vijf punten binnen.

Winst van de avond

De winst van de avond zat hem niet in die vijf punten. Het was een van de slechtste wedstrijden van dit seizoen, zonder enig niveau. Zeker niet aan de kant van Trivos D3, maar wij kwamen zelf ook niet veel hoger. Wat dat betreft een verloren avond eigenlijk. De winst was dat Rosa weer terug is en een paar sets mee heeft gedaan, dat Marieke weer even op haar oude plek op midden heeft gespeeld en daar weer meer zal gaan spelen, dat Nicky pijnvrij speelde, dat Marleen de wedstrijd ongeschonden uitkwam en dat Ilse op de diagonaal haar draai weer beter begint te vinden.

Daar waar normaal gesproken Marilou en Aggie de set-ups aardig kunnen verdelen, de ballen op buiten mooi bij de antenne krijgen en zeker de middens goed weten te bereiken, was dat nu allemaal een trapje minder. Gelukkig werden er af en toe nog wat ballen afgeblokt, zodat niet alle druk bij de verdediging kwam te liggen. Al deed Lara haar werk achterin weer betrouwbaar, zeker in combinatie met libero Susanne (al had die vandaag haard dag niet helemaal, maar ja, wie wel) en begint zij ook voorin steeds meer punten te pakken in zowel de aanval als blokkering.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag liet echter zien dat we veel beter kunnen. Een wat meer uitdagende tegenstander kan meer in ons boven brengen. In de wedstrijd van volgende week tegen Heyendaal D5 kunnen we weer wat meer vuurwerk verwachten.