Atalante D1 wint wedstrijd om derde plek tegen Kidang D3 glansrijk

Atalante D1 en Kidang D3 stonden gedeeld met 65 punten uit 20 wedstrijden op de derde plek. Met hierna nog één wedstrijd te gaan zou hier een goede slag geslagen kunnen worden.

Atalante D1 heeft een glorieuze reeks achter de boeg met 6 wedstrijden geen enkele verloren set. Maar bij de wedstrijd tegen Kidang D3 zou blijken wat dit waard zou zijn.

Met Marilou, Rosa, Lotte, Mette, Marleen en Nicky de eerste set in. Met Karin als reserve op rechts en Bo libero midden – een vast stramien de afgelopen weken. De uitwedstrijd tegen Kidang D3 werd met een fantasierijke opstelling gewonnen met 3-2, dus dat zou met deze opstelling minimaal ook mogelijk moeten zijn.

Atalante D1 stoomt de wedstrijd in

Tot 3-3 ging het nog even gelijk op, maar daarna kwam Atalante D1 in een flow waar het, los van een korte periode in de tweede set, niet meer uitkwam. Mede door een servicebeurt van Mette liepen we uit naar 12-4 – de eerste time-out voor Kidang D3.

Maar dat hielp niets, dus bij 19-6 dan maar de tweede time-out aan die kant. Bij 20-6 Karin even spelverdelen voor Marilou. Kidang D3 kwam maar niet op gang, de eerste set ging met een daverende 25-11 naar Atalante D1.

In tweede set even mindere periode

Aan beide kanten nog confuus van die uitslag de tweede set in. Kidang D3 had een wat sterkere opstelling ingezet. Bij 3-0 leek het weer dezelfde kant op te gaan, maar bij 7-6 kwam Kidang D3 weer wat terug. Nicky serveerde naar wat afstand op 10-6, wat zich doorzette naar 13-7.

Maar Kidang begon wat beter te passen en kwamen daardoor aanvallend ook meer door. Bij 19-16 een time-out aan Atalante-kant, want onze eigen passing werd wat minder en daardoor ook de aanvalsmogelijkheden. Het werd wat slordig.

De opdracht was om wat meer risico te nemen bij de service, maar 6 servicefouten in deze set was dat toch wat teveel. Die time-out hielp in ieder geval om even terug te schakelen naar de basis. Dat had effect: bij 21-16 was Kidang D3 toe aan een time-out, maar Atalante D1 kwam weer terug in de flow en speelde de set uit naar 25-19.

Atalante D1 overtuigt in overige sets

Daarna was het eigenlijk een gelopen koers. Kidang D3 stribbelde nog wat tegen, maar overtuigde niet meer. De speelsters van Atalante D1 groeiden echter boven zichzelf uit: er werden veel ballen geblokkeerd, de 5- of 4-ballen op buiten werden duidelijk afgewisseld, de aanval op midden liep door de set-up te variëren afhankelijk van de middenblokkeerder aan de andere kant steeds beter en de B+ begint te lopen.

Met als hoogtepunt een 31/21-aanval van Lotte en Mette, die allebei op spelverdeler Marilou afstormden, zodat de blokkering van Kidang D3 geen idee had waar ze naar toe moesten, waarna Mette de bal kreeg en hard insloeg – waarbij die laatste sowieso weer helemaal terug is. Al met al een mooi punt, met weer een applaus van het publiek.

De derde set begin al meteen met 5-0, en die voorsprong bleef met 9-5, 17-12, 20-14 en 25-14. In de vierde set ging het in het begin nog even gelijk op (6-7, Atalante D1 moest even op adem komen), maar daarna ging het weer mooi en snel naar 12-9, 15-10, 18-13 en 25-16. Die setstanden spreken voor zich.

Atalante D1 maakt zich op voor laatste wedstrijd

Met nog slechts één wedstrijd te gaan wordt het spannend aan de top. De nummer 1 (DVOL D1) moet tegen nummer 4 (Weekenders D1) en nummer 2 (Heyendaal D4) tegen nummer 3 (Atalante D1). Afhankelijk van de uitslag van die eerste wedstrijd kan Atalante theoretisch nog 2e worden, maar ook 5e. Met als verwachting dat als alle partijen doen wat ze moeten doen daar waarschijnlijk een 3e plek uit zal gaan komen.

Maar dat Atalante D1 er zelf alles aan zal doen om er het maximale uit te halen moge zeker na wat het team deze wedstrijd heeft laten zien duidelijk zijn.