D2: Tegen Switch met combinatieteam D4 toch gelijk gespeeld

Het was herfstvakantie, maar dat had weinig met de zware onderbezetting te maken. Alleen Gerrie was een lang weekend weg. Marie-Antoinet zat (lag?) thuis met kinkhoest (en een nieuwe keuken die nog niet klaar was) en Anita K durfde het deze week nog niet aan om alweer wat te gaan doen. Vandaar dat er van de originele bezetting nog vier over waren: Mireille, Anita B, Marja en Leontine.

Dames 4 bracht uitkomst: Lia, Marijke en Gerrie gingen liever mee naar Millingen dan zaalwacht draaien! Met Gerrie op de diagonaal en Marijke op midden werd de eerste set dan ook enigszins onwennig ingegaan, maar na een ronde even wennen ging dat eigenlijk best redelijk. Switch bakte er aan de andere kant weinig van, waardoor we de eerste set met 25-18 wonnen.

De tweede set was net andersom. Lia kwam Marijke aflossen, maar dat had er eigenlijk niets mee te maken, eerder integendeel. Het werd wat rommelig, rare ballen, en die kwamen ook even raar weer terug. Die set werd dan ook met 25-17 verloren.

In de derde set liep het met name achterin weer beter, maar kon de aanval het niet afmaken. Leontine kwam er niet meer door, de ballen op buiten waren minder voorspelbaar qua set-ups. Af en toe waren er lange ralley’s, maar dat ontaardde uiteindelijk in een rommeltje, dus die verloren we meestal. Maar qua structuur (en inzet) zag het er wel al weer beter uit, maar door eigen onnauwkeurigheid werd het toch weer 25-18 voor Switch.

In de vierde set de boel maar eens gereorganiseerd. Alle gastspeelsters van Dames 4 mochten meedoen en Leontine kreeg (tot eigen opluchting) even pauze. Het werd een spannende set, waarbij met name Anita en Marja op buiten flink aan het aanvallen waren. Rond 21-23 werd het nog spannend, maar toen kwamen we door een doortikbal van Mireille op 21-24, en konden we de set met 25-22 winnend afsluiten.

De 2-2 uitslag was dan ook verdiend, en gezien het feit dat wij de laatste set wonnen, hielden we er uiteindelijk een beter gevoel aan over dan Switch. Zeker gezien de fantasieopstellingen die we hebben moeten toepassen, maar aan de dames van D4 heeft het zeker niet gelegen!

Na deze wedstrijd staan we met slechts 3 verliespunten nog steeds 2e, en dat is nog steeds een meer dan prima resultaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *