D2: Tweestroom redelijk kansloos

Bij de wedstrijd tegen Tweestroom D2 waren we weer compleet. Soort van compleet in ieder geval: Anita K had dinsdag weer meegetraind en dat ging eigenlijk best goed, dus die begon op de diagonaal, en Marie-Antoinet kwam al hoestend op de bank kijken. Veel geluid kwam er niet uit, maar dat was ook wel eens prettig. Ze wil volgende week eigenlijk wel weer aan de slag…

Mireille als spelverdeelster, Anita K dus op de diagonaal, Gerry en Marja op midden en Anita B en Leontine op buiten. Een heel veld vol met speelsters van Dames 2! Nog wel weer even wennen in het begin, Tweestroom kon tot 11-7 redelijk in de buurt blijven, maar daarna was het hek van de dam en werd de eerste set degelijk met 25-12 gewonnen.

Veel kwam er niet terug, alleen de ballen van hun middenaanvaller op mid-mid scoorden, maar dat hebben we opgelost door onze midachter naar voren te schuiven, en toen was ook die aanval eigenlijk zonder rendement. Maar ook in de tweede set bleef Tweestroom tot 11-9 aankleven, en daarna ging het weer hard naar 25-15.

Anita K begon steeds zelfverzekerder te spelen, en dat leidde in de derde set tot een servicebeurt van maar liefst acht punten. Dat pepte de boel aardig op, en zelfs Leontine dook kreunend en wel naar een bal. Maar het kan ook zijn dat ze eerst dook en toen kreunde, dat is niet meer helemaal duidelijk. In ieder geval bleef ze liggen, en dat had de tegenstander ook gezien en speelde de bal meteen op haar terug…

Met zware overmacht werd die set gewonnen met 25-9. Marja was op midden lekker aan het keepen, daar kwam geen bal langs. Mireille en Anita K hadden een driemeterbal afgesproken, en die kwam nog ook! Was wel niet helemaal wat ze zich ervan hadden voorgesteld, maar het scoorde wel. Anita B sloeg de ballen op buiten zelfs zodanig omlaag dat de scheids dacht dat dat alleen maar zou kunnen als ze het net had aangeraakt. Maar dat was toch echt de bal!

In de vierde set was het weer lastig om in het begin afstand te nemen. Tot 12-7 kon Tweestroom nog aanhaken, daarna was het wel zo’n beetje voorbij. Ook nu kwam er een driemeterbal, maar die was eigenlijk bedoeld als set-up voor buiten. Leontine greep haar kans, riep “ik” en gaf die bal een flinke poeier, en dat scoorde nog ook. De vierde set eindigde weer in 25-12.

Een mooie 4-0 winst, vooral omdat de setstanden redelijk vergelijkbaar waren. Bij iedere set was het in het begin wat lastig om van de tegenstander los te komen qua stand, maar daarna ging het in een stroomversnelling. Deze week moeten de twee bovenste teams (Heyendaal en Kidang) tegen elkaar, dus die zullen hopelijk beiden daarbij wat punten verliezen, en dan kijken we wel hoe hoog we staan!