Finale Pocketpop 2010

In Druten was de finale van Pocketpop 2010. De finale werd geopend door Proper Outfit, een lief bandje van scholieren die niet op tijd zijn opgehouden. De tweestemmigheid had meer mogelijkheden, zeker als er wat meer lijn dan wel stijl in de nummers had gezeten. Leuke gimmicks als een dubbelnekgitaar en confettimachine, maar meer inhoud dan proper outfit zou prettiger geweest zijn.

Als tweede Striptease, heavy metal vers van de trekker, compleet met PRS en Les Paul met stapel 19-inch effecten en Bogner-kasten, resulterend in een uniforme ondefinieerbare brij. De nummers liepen dan ook vlekkeloos in elkaar over zonder dieptepunten, maar ook zonder hoogtepunten helaas. Een blauw ICT-bloes met een vervaarlijke matzwarte 5-snarige bas lijkt niet in overeenstemming.

Sugartoosh mocht als derde, en dat denderde er meteen lekker in. Geen gedoe: een Hagstrom en London City Stack en gewoon beginnen. Opzwepende De Roy van Zuydewijn-achtige basgitarist en gaatjesvullende Fender Strat. Lekker in het gehoor liggende nummers, al werd het tweede deel wat saaier.

Als laatste Boolean. Een ongeregeld zooitje, alsof ze pas voor het eerst met elkaar speelden. De stroom van de zanger/gitarist viel uit omdat de bassist op de schakelaar trapte, een drummer die even weg was omdat hij iets was vergeten, dat soort dingen. De combinatie van Gretsch en Les Paul/Jazzmaster werkte niet echt. De nummers hadden wel leuke licks, maar geen kop en staart.

Niet verwonderlijk dat Sugartoosh won, gevolgd door Striptease, Proper Outfit en Boolean. Een terechte uitslag.

Zie voor meer informatie www.pocketpop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *