Hexagon: snel aan de bitterballen

Wat zijn de positieve punten van de thuiswedstrijd tegen Hexagon? Waarschijnlijk nog het meest de bitterballen die al net na negen uur op tafel stonden. De wedstrijd zelf stelde niet veel voor: 25-7. 25-14, 25-11 en 25-16.

De uitslag van de eerste set is tekenend. Een variërende servicebeurt van Sonja en een lange servicebeurt van Lieke en de set was afgelopen voordat we een keel helemaal waren doorgedraaid. Aan het begin van de tweede set begon Hexagon opeens strak te serveren en stonden we met 4-1 achter. Maar bij 6-6 waren we weer bij. Toen had Hexagon opeens bedacht om de ballen meteen weer terug te tennissen in een van de achterste hoeken. Dat lukte een paar keer ook, dus tijd onze links- en rechtsachter tot wat minder enthousiasme te dwingen en meer achterin te blijven. Daarna was die set verder zo bekeken.

De derde set ging weer als de eerste: lekker serveren en alle rare ballen toch gewoon proberen te verwerken. De vierde set sukkelde zo verder, het grootste probleem was nog de concentratie vast te houden en niet al te melig te worden.

Het algehele wedstrijdniveau bleef daarom laag. Hexagon had verder niets te wisselen. In de uitwedstrijd waren er nog speelsters van hun tweede team die meededen, maar in dit geval kon dat niet omdat die tegelijkertijd op het veld naast ons tegen Pegasus 5 aan het spelen waren. Een echte oefenwedstrijd voor de volgende week tegen Touché werd het dan ook niet. Maar goed, de vier punten in ieder geval binnen.

Want de hamvraag is: wanneer is de datum? vóór vandaag stond Touché op 3 verliespunten en VoCASA op 6. Nou zal Touché het probleem niet zijn: die moeten nog tegen Heyendaal, de laatste wedstrijd tegen VoCASA en volgende week tegen ons. En wellicht kan Switch nog stunten. Touché krijgt dus nog wel verliespunten! Maar VoCASA staat op 6 verliespunten en hebben de komende wedstrijden voornamelijk lagere tegenstanders. En zullen dus wel op 6 blijven staan. Aan ons de taak in de wedstrijd tegen Touché zo min mogelijk punten te verliezen en de dan resterende wedstrijden structureel te blijven spelen. Dan zal de één na laatste wedstrijd het kampioenschap een feit zijn. Mocht VoCASA punten laten liggen, dan kan het ook eerder.

Laatste nieuws: de voorspelling qua Touché is nu al uitgekomen: zij hebben met 4-0 verloren van (thuis altijd lastig) Switch. Daarmee staat Touché nu 3e op 7 verliespunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *