Tegen Weekenders 2 de plicht vervuld

De uitwedstrijd in Winssen moest met een andere strategie gespeeld worden dan normaal. Libero Marloes was er niet en Sonja was op vakantie. Dit zou waarschijnlijk weer zo’n wedstrijd worden waarbij we zelf voor de eigen punten moesten zorgen en vooral niet laten verleiden om mee gaan klooien met de tegenstander.

De eerst set had een zeg maar voorspelbaar begin: even weer wennen aan de hal en elkaar. De spelverdeelster van The Weekenders speelde een paar ballen in de lege hoek, maar na een kleine correctie van de links- en rechtsachter was dat verholpen. Daarna de set goed uitgespeeld met 18-25.

Daarna bleef het vechten om te blijven volleyballen. Het niveau van de wedstrijd was niet hoog, we kwamen door de onvoorspelbaarheid van de tegenstander niet aan ons eigen niveau. Het was dan ook een hele toer de tweede en derde set toch gewoon met respectievelijk 17-25 en 15-25 uit te spelen.

De vierde set ging moeizaam. Lange tijd ging het gelijk op, maar bij 17-20 was er een eenduidig gaatje geslagen, wat daarna tot 21-25 uitgespeeld kon worden. Daarmee was de 4-0 winst een feit, maar echt lekkere punten waren het niet.

Het leukste van de avond kwam echter pas de dag erna, toen bleek dat VoCASA en Heyendaal van elkaar twee punten hadden afgesnoept en daarmee op respectievelijk 6 en 7 punten achter ons komen te staan. Touché blijft volgen op 3 verliespunten, maar die hebben we nog geheel in eigen hand.

Dat is een goed uitgangspunt om de ‘lentestop’ in te gaan. We hebben over drie weken pas weer de volgende wedstrijd, dus nu even wat gas terug en er dan weer vol tegenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *