Touché verliest met 3-1

De reis naar Dreumel was al een onderneming op zich. Het aftuffen van de Van Heemstraweg was een veelvuldige afwisseling van rotondes, drempels, 60-km zones en stoplichten. In de hal waren nog wat recreantenwedstrijden aan de gang, maar we konden toch redelijk op tijd beginnen. Bij het inslaan bleek dat de lichten in de hal niet echt prettig hingen om te volleyballen en dat de ballen niet helemaal optimaal waren. Wellicht een thuisvoordeel voor Touché dus.

De thuiswedstrijd tegen Touché D2 was geen makkelijke. We hadden wel met 4-0 gewonnen, maar met setstanden als 29-27 en 26-24 en zo. Maar dat was ook niet erg: eindelijk weer een wedstrijd!

De eerste set begon voortvarend. In no-time stonden we een aantal punten voor, en dat gaven we met 21-25 niet meer uit handen. De passing ging goed, Nina kon daardoor de middenaanvalsters Nora en Lisa goed aanspelen en Touché had daar niet veel tegenin te brengen. Aan het eind liepen de ballen op buiten niet meer zo lekker en hadden Lieke en Sonja daar wat moeite mee, maar Floor nam het goed over in de spelverdeling.

De tweede set begonnen we weer net als de eerste, alleen was Touché nu blijkbaar warm. Het werd een spannende set, waarbij om ieder punt gevochten moest worden. Aan het eind van de set had onze middenaanval het wat moeilijk, maar een rondje Anneke voor Lisa (Joël was ziek) bracht net genoeg om deze set met twee punten te winnen: 23-25.

In de derde set ging Anneke naar buiten voor Sonja. Ook deze set werd weer een spannende. Als de pass liep, konden we variëren en had Touché het lastig. Als de pass niet liep, moest er redelijk veel naar buiten en werd het met name voor Lieke moeilijk om tot scoren te komen. Maar bij de wat heen en weer golvende stand waren wij het eerst bij de 25 en bleef Touché gedesillusioneerd achter met 23 punten.

De vierde set ging ook nog gewoon om een heel punt, maar blijkbaar hadden de vorige sets aardig wat energie gekost. Al snel stonden we achter met 8-4. Na een time-out kwamen we weer terug tot 9-10, maar bij 14-11 was er weer een time-out nodig om de servicepass onder controle te krijgen. Het midden kwam er niet meer aan te pas en bij 17-13 mocht Floor het overnemen van Nina, maar dat mocht niet baten: het gat bleef rond de 4 punten hangen en uiteindelijk won Touché deze set met 25-20.

Al met al een 3-1 overwinning, dus slechts één verliespunt. De voorsprong op VoCASA is nu 6 verliespunten, en dat moet ruim voldoende zijn voor de volgende wedstrijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *