Kidang D2 overtuigend verloren

Net voor de wedstrijd bleek Jenny ziek te zijn, dus het strijdplan werd snel aangepast: Hanneke, Marjolein, Lot, Monique op de diagonaal, Marieke en Ans, met Susanne als libero voor de buitenspelers want die moesten hun krachten goed kunnen verdelen over vier sets. En misschien wel vijf, want de thuiswedstrijd tegen Kidang hadden we met 3-2 gewonnen. Het zou dus zeker niet vanzelf gaan, dat was duidelijk.

We begonnen voortvarend met al snel een paar punten voor. Via 10-15 werd het 13-18, maar toen was het bij 17-21 toch even nodig om een time-out te nemen voor wat rust in het eindspel van deze set. Met 20-25 kwam dat weer goed.

Ook de tweede set hadden we al snel een voorsprong van vijf punten bij 9-14, maar daarna golfde het heen en weer tot 18-22. Toen konden we pas echt uitlopen, en meteen maar door naar 18-25 ook.

De eerste twee sets liep het positiespel goed. Dat gaf rust in de verdediging en daardoor meer aanvalsmogelijkheden. Bij de beroemde derde set liep het allemaal echter wat minder. De eerste twee sets leunde Kidang nog veel op het spel van hun nummer 17, die aanvallend precies wist waar wij verdedigend hadden moeten staan, maar dankzij onze trainingen van de afgelopen weken kon zij dat in haar eentje niet voor elkaar krijgen. De derde set stond ze langs de kant, dus de ideale gelegenheid eens flink uit te pakken. Dat lukt echter niet. Ans en Lot hadden het moeilijk met de middenaanval en kwamen niet veel verder dan prikballen, en de set-ups op buiten varieerden nogal omdat met name de servicepass hetzelfde deed.

Kidang stond al snel voor met 8-4, en tot 14-10 wisten we dat verschil niet kleiner te maken. Daarna kropen we puntje voor puntje terug, en bij 21-21 was het dan eindelijk zover. Daarna werd het nog even spannend, nummer 17 werd er weer ingezet, maar door een paar zogeheten unforced errors bij Kidang wonnen we met 23-25. Door het oog van de naald.

De vierde set werd qua energieniveau een stuk lastiger. Susanne ging als libero op midden voor Lot, dus moesten Marjolein en Marieke het even helemaal zelf doen. Kidang begon de set goed met 5-1, maar door de servicebeurt van Lot werd dat weer 5-5. Daarna was Kidang weer weg tot 11-6, maar herhaalden wij de truc door met de service van Monique weer terug te komen tot 11-11. Daarna sukkelde het wat door tot 15-15. Toen begon Ans te serveren met veel variatie en scherp langs de lijn. Kidang stond erbij en keek er tien punten lang naar. Met precies een volledige rotatie werd het daarmee 15-25 in de laatste set.

Een klinkende 0-4 overwinning dus. Dezelfde avond heeft Heyendaal D5 een puntje laten liggen bij Voreo (Voreo heeft dus thuis weer een puntje gehaald…), waardoor we nu twee punten op Heyendaal D5 voorstaan met een wedstrijd minder gespeeld. Het eind van de competitie wordt dus nog spannend!