Pegasus D5 verliest twee punten

De duidelijke koploper Pegasus kon van tevoren eigenlijk al niet anders dan punten laten liggen. Ze moesten met 4-0 winnen om lekker aan kop te blijven, iedere verloren set was voor hen een punt minder. Het was dan ook duidelijk waar de druk lag. Niet bij ons in ieder geval.

De eerste set (die ook bij deze thuiswedstrijd pas om 10 voor 10 begon) was dan ook meteen duidelijk dat zij er vol voor gingen. Met allerlei steekjes op midden en omloopballen werden we een beetje weggespeeld. Tot 9-11 konden we nog bijblijven, maar daarna waren ze weg tot 16-25.

Enigszins overrompeld begonnen we aan de tweede set, met als voornaamste doel om niet te kijken wat er aan de andere kant allemaal gebeurde, maar gewoon de bal in de gaten te blijven houden en die dan te blokkeren. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want met 11-25 zette Pegasus het spelpeil voort en waren we al vrij snel weer klaar om aan de derde set te beginnen.

Veel te wisselen was er niet: Anita en Monique waren geblesseerd, dus hadden we net genoeg speelsters om het veld vol te krijgen. Met als alternatief om drie plekken door te draaien voor een andere combinatie van aanvallers en verdedigers gingen we de derde set in. Pegasus nam wat gas terug, dacht dat het wel vanzelf zou gaan, maar wij hadden bij 18-15 een kleine voorsprong die tot 25-22 vol te houden was. De wedstrijd was dus nog niet gedaan!

Pegasus schrok wakker maar was niet bij machte om onze focus te doorbreken. Onze services waren gevaarlijker en Jenny mocht even uit de servicepassing. Lot bleef bij een ingewikkelde omloopbal van Pegasus gewoon staan en blokte de bal op de voeten van de tegenstander af, Hanneke had een lange servicebeurt en opeens stonden we met 23-13 voor. Meteen afmaken die set dus, maar dat was ook na twee time-outs op 23-16 en 23-18 nog niet zo eenvoudig. Pegasus greep zich aan alles vast wat ze konden en kwam nog irritant dichtbij, maar uiteindelijk wisten we deze set met 25-20 te winnen.

De beslissende vijfde set zou een winnaar opleveren, maar eigenlijk hoefde dat niet eens meer, het was al duidelijk dat wij dat waren. Ook al verloren we die vijfde set. De conditie ging duidelijk meespelen, het was een lange avond. We stonden meteen achter met 1-5, maar kwamen nog wel puntje voor puntje wat terug. We gingen wisselen van veld bij 5-8, en redden het zelfs nog tot 11-11. Na een paar lastige services van Pegasus werd het echter vrij snel toch 13-15, zodat zij met drie punten toch nog een beetje goed wegkwamen.

Een prima resultaat van onszelf dus. De eerste twee sets even niet, maar daarna goed hersteld en opgepakt en bijna nog gewonnen ook. We staan momenteel zevende, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Qua verliespunten staan we dan ook op een gedeeld derde plek. Die plek kunnen we bij de volgende wedstrijd tegen Voreo dan ook verstevigen. Alleen ligt de druk dan wel bij ons.

Daarna zijn we precies op de helft van de competitie en gaan we begin januari de balans opmaken en het ‘aanvalsplan’ voor de tweede helft samenstellen.