Trivos 2: het eerste gewin

Eindelijk was het dan zover en kon de competitie beginnen met een wedstrijd in Wijchen. Trivos 2 lijkt op voorhand een kanshebber op het kampioenschap te zijn, maar volgens de coach hadden ze helaas te kampen met blessures en zieken en zat er daarom een busje jeugd op de bank.

De eerste set begon meteen spannend. Met Hanneke, Marjolein, Monique, Anita, Marieke en Ans bleef de score gelijk op gaan. Bij een achterstand van 13-11 even een time-out om de aansluiting te houden en bij eenzelfde achterstand van twee punten op 18-16 nog een keer. Met Jenny op de plek van Marieke en Lot een rondje voorin lukte het om gelijk te komen, maar daarna werd het een spannende strijd wie het eerst bij de 25 zou zijn.

Dat was Trivos, maar nog zonder twee punten verschil. De druk voor hen werd te groot, en met een paar simpele missers aan hun kant wisten we de set met 29-27 binnen te halen.

Trivos leek lamgeslagen. Bij het begin van de eerste set liepen we door een goede servicebeurt van Hanneke meteen uit naar 7-0. Daarna kwam Trivos weer wat terug, maar was het gat van 7 punten via 14-8, 16-9 en uiteindelijk 25-16 voor hen niet meer te overbruggen.

De derde set was een drama. De servicepass liet het compleet afweten. In no-time stonden we met 5-0 achter, en dat werd tot 15-5 voor Trivos alleen maar erger. Ook de wissels konden daar geen verandering in brengen. Tegen het eind van de set ging Monique spelverdelen voor de broodnodige rust, en toen kwam er weer wat meer structuur in het achterveld. Dat deze set met 25-17 verloren ging was dan even van minder belang, de basis voor de volgende set was gelegd.

Met Monique als spelverdeelster, Lot op midden en Jenny op buiten gingen we vol vertrouwen de vierde set in. We liepen al snel uit, maar Trivos kwam net zo hard weer terug. Bij 12-12 kon het nog alle kanten op. Tenminste, dat dacht Trivos, want bij 17-19 hadden we een gaatje geslagen en door de wissel van Marieke voor Jenny konden we dat gaatje met powerplay vasthouden en uitbreiden tot een winst van 25-21.

Daarmee was de wedstrijd met een overwinning van 3-1 ten einde. Af en toe rommelde het nog wel en ook de servicepass, normaal toch een van onze sterke punten, liet het wel eens afweten, maar doordat de ralleypass wel goed liep (minder tijd om na te denken?), wisten we die meestal in ons voordeel te beĆ«indigen. Als openingswedstrijd was dit in ieder geval een leuke opsteker. Al vond Trivos de uitslag niet leuk…