VoCASA 5 overrompeld

De wedstijd tegen VoCASA was zo’n wedstrijd die er weer eens echt toe deed. Als we deze verliezen komen we verder achterop en moeten we waarschijnlijk in de race om de tweede plek. Een maximale motivatie was dan ook het geval. Met het debacle van het inspelen van de vorige week nog in het achterhoofd, was iedereen lekker op tijd en konden we als team aan de warming-up beginnen.

Lisa (tentamen), Joël (nog niet helemaal 100%) en Anita (ook niet geheel hersteld) speelden niet mee, dus we moesten het doen met 2 buitenspeelsters en 2 middenmensen, een diagonaal en 2 spelverdeelsters.

De eerste set ging meteen voortvarend van start. We hadden de set eigenlijk de hele tijd zelf in de hand, en met 19-25 werd die dan ook verdiend gewonnen. Daarna bleek VoCASA erg onder de indruk, want zij verloren de tweede set eveneens, maar nu met maar liefst 12-25.

In de derde set ging het tot 12-13 redelijk gelijk op. VoCASA volleybalde niet mooi, maar wist onze verdediging daar wel mee te verrassen. De wissel Floor-Nina (ook eigenlijk de enige mogelijke wissel) bracht verlichting, daarna gingen we redelijk gestaag naar 20-25.

De vierde set begon weer minder goed. Bij een achterstand van 8-4 de wissel Nina-Floor, maar het bleef behelpen. De pass bleef hangen, de buitenmensen kregen het meeste werk. Voor Sonja werd het een lange set, ze had haar dag niet helemaal. Maar Lieke had daarentegen haar dag wel en varieerde flink met slaan en prikken. De set werd dan ook alsnog gewonnen met 21-25, maar echt overtuigend was het niet.

Maar dat boeide ook minder: door deze wedstrijd staan we nu 2 punten boven VoCASA en zijn we nu de koploper. Daar moeten ze ons nog maar eens vanaf zien te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *